Bαρουφάκης στο BBC: 100% συμφωνία ανεξαρτήτως «ναι» ή «όχι»

Gazzetta team
Bαρουφάκης στο BBC: 100% συμφωνία ανεξαρτήτως «ναι» ή «όχι»
«Αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι "ναι", τότε θα είναι μια κακή συμφωνία, οι τράπεζες θα ανοίξουν με μια κακή συμφωνία. Αν επικρατήσει το "όχι", θα έχουμε μια άλλη συμφωνία που θα είναι βιώσιμη. Κάτι στο είδος των προτάσεων που κάναμε αυτές τις τελευταίες ημέρες», εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε σε συνέντευξη στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC News που μεταδόθηκε αργά χθες πως υπάρχει «100% πιθανότητα» να εξευρεθεί μια συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.

«Μια συμφωνία θα βρεθεί είτε ένα "ναι" είτε ένα "όχι" βγει από την κάλπη», δήλωσε.

«Αν είναι "ναι", τότε θα είναι μια κακή συμφωνία, οι τράπεζες θα ανοίξουν με μια κακή συμφωνία. Αν επικρατήσει το "όχι", θα έχουμε μια άλλη συμφωνία που θα είναι βιώσιμη. Κάτι στο είδος των προτάσεων που κάναμε αυτές τις τελευταίες ημέρες», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών επέκρινε την πολιτική λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια και τις μακρές διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

«Έχουμε ένα πολύ κακό σύστημα διοίκησης στην Ευρώπη. Δεν είναι ο ορθός τρόπος διοίκησης μιας νομισματικής ένωσης. Είναι μια παρωδία. Μια κωμωδία λαθών εδώ και πέντε χρόνια», τόνισε. «Το πρόγραμμα που επέβαλαν στη χώρα αυτή και που θέλουν να συνεχίσουν να επιβάλλουν θα μείνει ως η μεγαλύτερη αποτυχία στην ιστορία της οικονομίας», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: protothema.gr