Σκουρλέτης: «Μήνυμα για λιγότερη λιτότητα»

Gazzetta team
Σκουρλέτης: «Μήνυμα για λιγότερη λιτότητα»
Σε ανοικτή συγκέντρωση που οργάνωσε η «Επιτροπή Πρωτοβουλίας υπέρ του όχι», στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, μίλησε απόψε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο υπουργός, ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να μην υποκύψουν, όπως είπε, «σε εκβιασμούς και να στείλουν και πάλι το μήνυμά τους για λιγότερη λιτότητα, στην κάλπη του δημοψηφίσματος».

Στην συνέχεια, ο κ. Σκουρλέτης, ανέφερε ότι «την Κυριακή ψηφίζουμε "όχι" στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και στη διάταξη για την εγγυημένη σύνταξη των 360 ευρώ» και πρόσθεσε: «αυτοί δεν θέλουν εργαζόμενους με δικαιώματα, δεν θέλουν ούτε την προοπτική στη χώρα, θέλουν να θάψουν τον τουρισμό με ΦΠΑ 23%».

Ακόμη, ανέφερε, ότι «θέλουμε μια συμφωνία αμοιβαία αποδεκτή, ξέρουμε θα υπάρξουν και δυσκολίες, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αλλάξει ρότα η χώρα και να ξεφύγουμε από την ύφεση και τη λιτότητα».

Επίσης, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «προσπάθησαν να παραχαράξουν το δίλημμα, μας λένε ότι ψηφίζουμε "ναι", ή "όχι" στην Ευρώπη, όμως η δική μας Ευρώπη είναι αυτή της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας».

Στην συνέχεια, ανέφερε ότι «το πραγματικό δίλημμα της Κυριακής είναι αν θα συνεχίσουμε να ζούμε κάτω από τη μπότα των μνημονίων και στη σκιά της ακραίας λιτότητας» και σημείωσε πως «εμείς πιστεύουμε ότι λιτότητα και δημοκρατία δεν πάνε μαζί».

Πηγή: newsbeast.gr