Μητσοτάκης: Το δημοψήφισμα είναι διέξοδος στην πίεση που υπέστη ο Tσίπρας (vid)

Gazzetta team
Μητσοτάκης: Το δημοψήφισμα είναι διέξοδος στην πίεση που υπέστη ο Tσίπρας (vid)
«Να στρατευτούμε στον αγώνα για τη σωτηρία της χώρας».

Κάλεσμα για συστράτευση στον αγώνα για τη σωτηρία του τόπου, λέγοντας "ναι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής, απηύθυνε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο του Mega.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός δήλωσε πάρα πολύ ανήσυχος για την πορεία του τόπου, σημειώνοντας ότι στα περίπου 80 χρόνια που παρακολουθεί την πολιτική ζωή διαπιστώνει ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ επικίνδυνη στιγμή για την Ελλάδα και προειδοποιώντας ότι η απομόνωση της χώρα μπορεί να φέρει πολλές συμφορές.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε ειδικά στους συντοπίτες του Κρητικούς και επικαλούμενος "το φιλότιμο, την ευαισθησία και τον πατριωτισμό τους", τους κάλεσε "να προσέξουν να μην πέσουν στην παγίδα και να στραφούν εναντίον της Ευρώπης". Επικαλέστηκε, μάλιστα, τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τους κάλεσε να αναλογιστούν αν εκείνος θα ψήφιζει ναι ή όχι, ενώ τόνισε πως δεν μπορεί να φανταστεί την Κρήτη χωρίς επενδύσεις και χωρίς καμία επιδότηση.

Είπε ακόμη ότι το δημοψήφισμα "είναι πολλαπλώς άκυρο νομικά", σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως "δεν κάνεις δημοψήφισμα για ένα προσχέδιο διαπραγματεύσεων χωρίς σφραγίδα και υπογραφή". Τόνισε, ωστόσο, ότι "έχει μεγάλη πολιτική σημασία", υπογραμμίζοντας τη σημασία της μάχης υπέρ του ναι. "Όλοι το ερμηνεύουν ως δημοψήφισμα για την παραμονή στο ευρώ" ανέφερε.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το δημοψήφισμα είναι μια διέξοδος στην πίεση που υπέστη ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος -όπως είπε- "δεν κατόρθωσε να ελέγξει ούτε το κόμμα του ούτε την κυβέρνηση, άρχισε μια ατέρμονη διαπραγμάτευση, έβλαψε τον τόπο και όταν έφτασε στη μεγάλη στιγμή, λιποψύχησε και πέταξε την μπάλα στον λαό".

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ακόμη ότι ο Αλέξης Τσίπρας "υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων" όταν ισχυρίζεται ότι το "όχι" στο δημοψήφισμα θα του δώσει πρόσθετη διαπραγματευτική δύναμη. "Όλη η Ευρώπη ερμηνεύει αλλιώς την ψήφο αυτή" επισήμανε.

Παράλληλα, είπε ότι "έχουν πολλά να χάσουν αυτοί που λένε ότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν", προσθέτοντας: "Αν υποθέσουμε ότι η Ελλάδα πέσει σε ανέλεγκτη πτώχευση, τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ άσχημα. Το βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων θα πέσει δραματικά έως και 70% και θα πρέπει να ζουν με εισόδημα 150 και 200 ευρώ".

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, σε περίπτωση που το "ναι" επικρατήσει στο δημοψήφισμα, η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί και να γίνει προσπάθεια να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Εφόσον αυτό δεν καταστεί δυνατόν, είπε, πρέπει να υπάρξουν εκλογές στις οποίες τα πολιτικά κόμματα να παρουσιαστούν νομικά ως ενιαίο κόμμα, διατηρώντας την ανεξαρτησία τους, υπό την ηγεσία ενός μη πολιτικού προσώπου, ώστε να επικρατήσουν.

Ο Κων/νος Μητσοτάκης κατήγγειλε προσπάθεια φανατισμού από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ωστόσο ότι οι Έλληνες δεν θα διχαστούν. "Έχει προ καιρού περάσει η περίοδος όπου πράγματι εδιχάζοντο οι Έλληνες. Ένας βαθύς και πραγματικός διχασμός δεν βλέπω ότι μπορεί να υπάρξει σήμερα" σημείωσε.

Πηγή: megatv.com