Λαπαβίτσας: Τις τράπεζες τις έκλεισε ο Ντράγκι, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ

Gazzetta team
Λαπαβίτσας: Τις τράπεζες τις έκλεισε ο Ντράγκι, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μία καλύτερη συμφωνία μέσα στο ευρώ, ενώ διευκρίνισε πως το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν είναι δραχμή ή ευρώ», δήλωσε ο Κώστας Λαπαβίτσας.

Στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, επέρριψε τις ευθύνες για την τραπεζική αργία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο Mega.​ «Τις τράπεζες δεν τις κλείσαμε εμείς, τις τράπεζες τις έκλεισε ο κ. Ντράγκι», ανέφερε o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως ο επικεφαλής της ΕΚΤ ήταν αυτός που «έκοψε τη ρευστότητα ως μη όφειλε».

Ερωτηθείς πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες απάντησε ότι ο προγραμματισμός είναι να ανοίξουν στις 7 Ιουλίου.

Όπως επεσήμανε ο κ. Λαπαβίτσας, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μία καλύτερη συμφωνία μέσα στο ευρώ, ενώ διευκρίνισε πως το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν είναι δραχμή ή ευρώ.

Για την άποψή του περί δραχμής ο κ. Λαπαβίτσας είπε: «Εγώ έχω μια άποψη, την έχω τεκμηριώσει, την έχω καταθέσει και έχω ακούσει τα εξ αμάξης για αυτήν. Η άποψη αυτή περί δραχμής, συντεταγμένης, οργανωμένης, με σύστημα και συζήτηση - συμμετοχή του κόσμου για επιστροφή στη δραχμή, δεν είναι αυτό που γίνεται σήμερα. Όχι μόνο δεν είναι αυτό που γίνεται σήμερα, δεν είναι καν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα για αλλαγή, καλύτερη συμφωνία, ριζοσπαστική αλλαγή της Ελλάδας μέσα στο ευρώ».

Πηγή: protothema.gr