Καταγγελία κατά Κωνσταντοπούλου από 11 δημοσιογράφους του καναλιού της Βουλής

Gazzetta team
Καταγγελία κατά Κωνσταντοπούλου από 11 δημοσιογράφους του καναλιού της Βουλής
Δημόσια έκκληση να αποκατασταθεί η ομαλότητα και να διαφυλαχθεί το κύρος του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής που, όπως καταγγέλλεται, έχουν πληγεί από πράξεις και παραλείψεις της, υπό την κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, διεύθυνσής του, πραγματοποιούν εγγράφως 11 δημοσιογράφοι – εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Δηλώνοντας ευθύς εξαρχής πως παραμένουν απλήρωτοι για τουλάχιστον τέσσερις μήνες, σημειώνουν ότι δέχονται απειλές από διευθυντικό στέλεχος του σταθμού «και μάλιστα εξ ονόματος της Προέδρου», κάνουν λόγο για λειτουργία που απαξιώνει το Κανάλι, εξαιτίας και των διαρκών επαναλήψεων προγράμματος – που ως γνωστόν γίνονται διαρκώς το τελευταίο διάστημα, ώστε να προβάλλονται διαρκώς κοινοβουλευτικές δραστηριότητες σχετικές με πρωτοβουλίες της κας Κωνσταντοπούλου. «Ζητούμε να αποκατασταθεί η ομαλότητα στη λειτουργία, αλλά και το κύρος της τηλεόρασης της Βουλής, που πλέον αμφισβητείται καθημερινά από πολλούς τηλεθεατές, λόγω επιπόλαιου προγραμματισμού και διαρκών επαναλήψεων, για τις οποίες έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους ακόμη και οι ίδιοι οι προσκεκλημένοι», αναφέρουν μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά. Σε άλλο σημείο υπογραμμίζουν ότι «με εντολή της Προέδρου», μπορούν ή και πρέπει να προσέρχονται στο χώρο της εργασίας αλλά να μην απασχολούνται.

Σημειώνεται ότι οι 11 δημοσιογράφοι όλα αυτά και αρκετά άλλα σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τους μήνες που η κα Κωνσταντοπούλου είναι Πρόεδρος Βουλής, καταγράφουν στην τρισέλιδη επιστολή που απέστειλαν τόσο στο γραφείο της Προέδρου, όσο και στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες όλων των κομμάτων, όπως επίσης και στις Ενώσεις των δημοσιογράφων (ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ). Υπενθυμίζεται ότι και βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν κατά καιρούς εγείρει θέμα, ακόμα και ενώπιον της κας Κωνσταντοπούλου εντός της Ολομέλειας, σχετικά με ζητήματα λειτουργίας της Καναλιού της Βουλής, χωρίς να έχει υπάρχει απάντηση.

Πηγή: kathimerini.gr