Κωνσταντοπούλου: Οι θιασώτες του «ναι» τρομοκρατούν τον λαό

Gazzetta team
Κωνσταντοπούλου: Οι θιασώτες του «ναι» τρομοκρατούν τον λαό
«Όχι στα τελεσίγραφα - όχι στην υποταγή» το μήνυμα της προέδρου της Βουλής.

«Να μην επιτρέψει την ανατροπή της κυβέρνησης» κάλεσε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου τους πολίτες την ερχόμενη Κυριακή δίνοντας χαρακτήρα «ζωής και θανάτου» για την κυβέρνηση στο δημοψήφισμα. Επιπροσθέτως, υποστήριξε πως ο λαός πρέπει «με την ψήφο να αποκρούσει τον τελευταίο εκβιασμό. Να πει: «Όχι» στον μνημονιακό ζυγό. Να υπερασπιστεί τη μόνη κυβέρνηση, τη μόνη Βουλή που επιστρέφει την εξουσία».

Σε δηλώσεις της που μεταδόθηκαν «ζωντανά» από το Κανάλι της Βουλής έβαλε κατά πάντων και κατήγγειλε απόπειρες «αποσταθεροποίησης και εκτροπής» από «δυνάμεις της διαπλοκής και της διαφθοράς».

Σε αντίθεση με την τακτική των ήπιων τόνων που υιοθετεί ο πρωθυπουργός, η Πρόεδρος προχώρησε σε δήλωση με σκληρές εκφράσεις που ενισχύουν την κοινωνική πόλωση.

«Υπάρχουν ακραίες παρεμβάσεις τις τελευταίες ημέρες και ώρες. Παρατηρείται καταιγισμός ωμών παρεμβάσεων στη δημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος και στην απόφαση της Βουλής από εκπροσώπους του χτες, από συνυπεύθυνους της καταστροφής, από εγχώριους και ξένους συνέταιρους που θέλουν να ακυρώσουν το δημοψήφισμα» είπε για να προσθέσει «κάνουν ότι μπορούν για να θολώσουν και να παραποιήσουν το περιεχόμενό το. Για να επιβάλλουν έναν άλλο εκβιασμό ότι δηλαδή αν οι πολίτες πουν «ΟΧΙ» τότε αυτό θα σημάνει καμία περαιτέρω διαπραγμάτευση και έξοδο από το ευρώ».

Έδωσε τη δική της απάντηση για το τι θα σημαίνει το «ΝΑΙ» λέγοντας «Το «ΝΑΙ» σημαίνει ναι στο τελεσίγραφο, στα μνημόνια, στην υποτέλεια, στην υποδούλωση, στην ανεργία, στη μείωση μισθών συντάξεων, στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Ναι στην υποβάθμιση της Ελλάδος» και το «ΟΧΙ»: «Το «ΟΧΙ» σημαίνει: όχι στις αντιδημοκρατικές πρακτικές, εκβιασμούς και τελεσίγραφα, τεχνητά αδιέξοδο, ασφυξία λαού, υποδούλωση κρατών-μελών από άλλα κράτη μέλη και στην υποταγή».

«Η κυβέρνηση δεν υπέκυψε, δεν συνθηκολόγησε. Η Βουλή στάθηκε στο ύψος της και δεν ενέκρινε μέτρα» και πρόσθεσε «Ο λαός με την ψήφο του πρέπει να αποκρούσει τον τελευταίο εκβιασμό. Να πει: «Όχι» στον μνημονιακό ζυγό. Να υπερασπιστεί τη μόνη κυβέρνηση, τη μόνη Βουλή που επιστρέφει την εξουσία. Να μην επιτρέψει την ανατροπή της κυβέρνησης» κατέληξε.

Πηγή: protothema.gr