Φραστική επίθεση εναντίον της Ελλάδας από τον Αυστριακό υπ. Εξωτερικών

Gazzetta team
Φραστική επίθεση εναντίον της Ελλάδας από τον Αυστριακό υπ. Εξωτερικών
Yποστήριξε στην ομιλία του, ότι δεν είναι καλό σημάδι για τις άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ, οι Ελληνες να μην τηρούν τις δεσμεύσεις, και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να επιβάλει στην ΕΕ τη γνώμη της εκείνη η χώρα η οποία κτυπά με τον πλέον θορυβώδη τρόπο το χέρι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Δριμεία κριτική εναντίον της Ελλάδας, άσκησε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς σε ομιλία του χθες το βράδυ, στην Επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής της αυστριακής Βουλής, χαρακτηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ως "απόλυτα απαράδεκτη" τη στάση της Αθήνας στο θέμα της κρίσης χρέους και ως "προβληματικό" τον τόνο της ελληνικής πλευράς .

Κατά την άποψή του, η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν πρέπει να ανεχθεί "εκβιασμούς", ενώ δεν είναι ο σωστός δρόμος η μόνιμη συνέχιση επιδότησης "ενός συστήματος που δεν λειτουργεί".

Επιπλέον, ο Σεμπάστιαν Κουρτς υποστήριξε στην ομιλία του, ότι δεν είναι καλό σημάδι για τις άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ, οι Ελληνες να μην τηρούν τις δεσμεύσεις, και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να επιβάλει στην ΕΕ τη γνώμη της εκείνη η χώρα η οποία κτυπά με τον πλέον θορυβώδη τρόπο το χέρι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Πηγή: protothema.gr