Έντονη αντιπαράθεση Γεωργιάδη - Φίλη

Gazzetta team
Έντονη αντιπαράθεση Γεωργιάδη - Φίλη
Σε έντονους τόνους πραγματοποιήθηκε η συζήτηση μεταξύ του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη και του κ. Νίκου Φίλη στην Κοινωνία ώρα μηδέν με τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο.

Όταν μάλιστα η κουβέντα ήρθε στο τι μέλλει γενέσθαι με τις ελληνικές τράπεζες από Δευτέρα σε περίπτωση που το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι ΟΧΙ, ο κ. Γεωργιάδης απαίτησε από τον κ. Φίλη να κοιτάξει την κάμερα και να δηλώσει πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κούρεμα.

Νωρίτερα ο κ. Φίλης είχε αναφέρει πως «οι τράπεζες θα ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα αφού υπάρξει συμφωνία». Αυτό εξόργισε τον κ. Γεωργιάδη ο οποίος ανταπάντησε «παίζεις ένα παιχνίδι που δεν μου αρέσει». Όταν μάλιστα του ζήτησε να δηλώσει επισήμως πως δεν υπάρχει περίπτωση για κούρεμα καταθέσεων τότε ο κ. Φίλης απάντησε πως παίρνουν όλα τα μέτρα για να μην γίνει χωρίς να προβεί στην παραπάνω δήλωση. Κατηγόρησε μάλιστα τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για «τρομολαγνεία και κινδυνολογία κατ εξακολούθηση».

«Κινδυνολόγο με λέγατε και τον Σεπτέμβριο και τον Απρίλιο ενώ ότι λέω μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί. Εγώ θέλω να δηλώσω πως εάν βγει την Κυριακή το “ΟΧΙ” είναι αδύνατο να προχωρήσουμε χωρίς bail in, δηλαδή κούρεμα, ακόμα κι αν στο μέλλον κλείσουμε συμφωνία. Ένας λόγος είναι ότι χάσαμε τα εκατομμύρια σήμερα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κρατικό χρήμα. Θα καταφέρουμε να κάνουμε την Ελλάδα τη πρώτη χώρα που θα υποστεί ταυτόχρονα χρηματοδότηση και κούρεμα καταθέσεων. Θα υπάρχει κούρεμα γιατί θα υπάρχει όχι» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Από μεριάς του ο κ. Φίλης δήλωσε «όλα αυτά αν συμβούν σε μια ευνομούμενη χώρα θα ήταν αντικείμενο ποινικής δίωξης. Και συμφωνία να υπάρξει». Σημείωσε μάλιστα πως «εάν συμβεί αυτό θα δείξει πως παίζεται ένα αισχρό παιχνίδι γιατί θα αποδειχτεί πως δεν τους ενδιαφέρει αν υπάρχει συμφωνία που θα λύνει τα προβλήματα αλλά ενδιαφέρει το ΟΧΙ».

Πηγή: newsbeast.gr