Τα «λάθος μαθηματικά» της καμπάνιας για τη σωτηρία της Ελλάδας

Gazzetta team
Τα «λάθος μαθηματικά» της καμπάνιας για τη σωτηρία της Ελλάδας
Το λάθος στην εκστρατεία για τη χρηματοδότηση της χώρας στο Indiegogo - Δείτε τα οικονομικά μεγέθη.

Μια ιδιότυπη καμπάνια έχει ξεκινήσει στο crowdfunding site, Indiegogo, με σκοπό να καλύψει την ελληνική οικονομική κρίση.

«Ας ξαναστήσουμε την Ελλάδα! Όλη αυτή η αναποφασιστικότητα σχετικά με το θέμα της Ελλάδας έχει καταντήσει βαρετή. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αμφιταλαντεύονται για το αν μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα ή όχι. Γιατί δεν διευθετούμε εμείς το ζήτημα, να τελειώνουμε;» είναι η αρχή του κειμένου της καμπάνιας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί το σπίτι 503 εκατομμυρίων ανθρώπων. Εάν όλοι μας απλά συνεισφέραμε λίγα ευρώ τότε θα μπορούσαμε να διευθετήσουμε το χρέος της και θα μπορούσαμε να ξαναβάλουμε την Ελλάδα και πάλι στο δρόμο της σύντομα κι εύκολα. Αυτό που χρειάζονται οι Έλληνες είναι 1,6 δισ. ευρώ. Μπορεί στο σύνολο να ακούγονται πολλά αλλά είναι σχεδόν 3 ευρώ από κάθε Ευρωπαίο. Αυτό είναι το μισό του μισού για το Λονδίνο ή σαν να παραγγέλνει ο κάθε Ευρωπαίος μια χωριάτικη με φέτα για μεσημεριανό», σημειώνεται.

crowdfunding1

Μέσα σε μια μέρα η καμπάνια έχει συγκεντρώσει περίπου 100.000 ευρώ από πάνω από 6.300 δωρητές.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το site zerohedge.com, υπάρχει ένα «μικρό» πρόβλημα με τη συγκεκριμένη καμπάνια. «Ευγενικό, γενναιόδωρο… και αρκετά ηλίθιο, για έναν απλό λόγο: τα μαθηματικά είναι τελείως λάθος».

Όπως επισημαίνει η καμπάνα, «1,6 δισ. ευρώ είναι αυτό που οι Έλληνες χρειάζονται».

«Βασικά, όχι», τονίζει από τη μεριά του το zerohedge και εξηγεί ότι 1,6 δισ. ευρώ είναι αυτά που χρειάζεται η Ελλάδα να πληρώσει στο ΔΝΤ μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Κατόπιν το site παραθέτει την «πραγματική λίστα με αυτά που πρέπει να πληρώσουν οι Έλληνες»…

crowdfunding2

Το σύνολο: 275 δισ. ευρώ!

Πηγή: newsbeast.gr