Συνεχείς οι ακυρώσεις των ξένων τουριστών σε όλη την Ελλάδα (pics)

Gazzetta team
Συνεχείς οι ακυρώσεις των ξένων τουριστών σε όλη την Ελλάδα (pics)
Συνεχείς είναι πια οι ακυρώσεις των κρατήσεων από τουρίστες του εξωτερικού σε όλη την Ελλάδα από μεμονωμένους τουρίστες, αλλά και τουριστικούς οργανισμούς, που έχουν τρομάξει από την κατάσταση στη χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους τόσο η ΥΠΑ όσο και το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η χώρα μας είχε αυξητική πορεία της επιβατικής κίνησης στα ελληνικά αεροδρόμια, αφού συνολικά 12,4 εκατ. επιβάτες μετακινήθηκαν μέσω των αεροδρομίων το α΄πεντάμηνο του 2015 έναντι 10,4 εκατ. επιβάτες το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

Ωστόσο, με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος υπήρξαν μαζικές ακυρώσεις, ενώ με την επιβολή του capital controls στις τράπεζες οι ακυρώσεις έφτασαν σε ορισμένα ξενοδοχεία ακόμα και το 80%.

Με δυο λόγια, η χώρα μας ανέμενε μια σημαντική ώθηση της ελληνικής οικονομίας μέσω της μόνης βιομηχανίας που έχουμε. Ωστόσο, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το τι θα ξημερώσει στην Ελλάδα προκάλεσε Αρμαγεδδώνα με μια σειρά χωρών ήδη να εκδίδουν ταξιδιωτικές οδηγίες για όσους ταξίδευαν σε ελληνικούς προορισμούς.

Συγκεκριμένα, ξενοδόχος στην Κρήτη ανέφερε ότι μέχρι χθες είχε ακυρώσεις που έφθασαν το 85%: «Έχουμε καταστραφεί. Τόσο καιρό μας παραμύθιαζαν ότι οι Θεσμοί πρότειναν επιβολή 23% ΦΠΑ, ενώ ο Πρόεδρος Γιούνκερ χθες αποκάλυψε ότι η πρόταση του ήταν μόλις 13%! Σκότωσαν τον τουρισμό μέσα σε λίγες ώρες και δουλειάς που είχαμε κάνει χρόνια. Μόνο χθες είχα ακυρώσεις των κρατήσεών μου κατά 40% και συνολικά έφτασαν το 85%».

Οι τουριστικοί παράγοντες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού με το ΣΕΤΕ να ζητά ραντεβού με τον πρωθυπουργού, σε μια προσπάθεια να κάνουν έκκληση για κοινή λογική, καθώς το μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας τινάχτηκε στον αέρα στο όνομα τακτικισμών που μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην απόλυτη απομόνωση.

Πηγή: iefimerida.gr