Σαμαράς: «Τσίπρας, Καμμένος και Μιχαλολιάκος απέναντι στην Ευρώπη»

Gazzetta team
Σαμαράς: «Τσίπρας, Καμμένος και Μιχαλολιάκος απέναντι στην Ευρώπη»
Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την καμπάνια υπέρ του «ναι στην Ευρώπη και στο ευρώ», δηλώνοντας αισιόδοξος ότι «η υπευθυνότητα των πολιτών, θα υπερισχύσει της ανευθυνότητας Τσίπρα - Καμμένου - Μιχαλολιάκου»
Να βάλει στο ίδιο κάδρο του αντιευρωπαϊσμού, τους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο επεχείρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ξεκινώντας την καμπάνια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της προσεχούς Κυριακής.

«Είμαστε απέναντί του», τόνισε στην ομιλία του προς την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, τον οποίο κάλεσε σε τηλεοπτικό διάλογο με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. «Για να μάθει ο ελληνικός λαός», όπως είπε, «από πρώτο χέρι τα πάντα: Ποιοι είναι εκείνοι που του προτείνουν το “όχι” στην Ευρώπη, ποιοι είναι εκείνοι που του είπαν τα ψέματα μέχρι τώρα και ποιοι ευθύνονται για εκεί που οδηγείται ο τόπος. Για να δει ο Ελληνικός λαός και ποιοι είναι με το “ναι” στην Ευρώπη και ποιοι είναι εκείνοι με το “όχι”. Για να δουν να αθροίζεται Τσίπρας, Καμμένος και Μιχαλολιάκος εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Θα τους αντιμετωπίσουμε σε κάθε σημείο, κάθε μέρα, με κάθε ευκαιρία. Σε κάθε πλατεία, κάθε πόλης και κάθε χωριού. Με όλες μας τις δυνάμεις», τόνισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις για το δημοψήφισμα, το οποίο χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, «πραξικόπημα» και «παρωδία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα επικρατήσει το «ναι» στην Ευρώπη γιατί αυτό απαιτεί το συμφέρον της χώρας, το «ναι» στο ευρώ επειδή αυτό θέλει ο ελληνικός λαός. «Η υπευθυνότητα των πολιτών, θα υπερισχύσει της ανευθυνότητας Τσίπρα/Καμμένου/Μιχαλολιάκου», υπογράμμισε.

«Έγκλημα εκ προμελέτης κατά της χώρας»

Ο τέως πρωθυπουργός χαρακτήρισε την κυβερνητική πρωτοβουλία «έγκλημα εκ προμελέτης κατά της χώρας», υποστηρίζοντας ότι «εκεί το πήγαιναν εξ αρχής» και γι’ αυτό «υποσχέθηκαν πράγματα που δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν αλλά και έχασαν τόσους μήνες με μία διαπραγμάτευση, που στην ουσία δεν υπήρχε και που όλα έδειξαν ότι ξεκίνησε τελικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες».

«Άφηναν να μεγαλώνει συνεχώς ο λογαριασμός, όταν εμείς προειδοποιούσαμε, ώστε η συμφωνία να γίνεται όλο και πιο επώδυνη», είπε. «Γι’ αυτό και φρόντισαν να απομονώσουν τη χώρα από όλους τους εταίρους μας. Ώστε τώρα να είναι πιο εύκολο να περάσει μέσα στη χώρα το διχαστικό δίλημμα "εμείς και οι κακοί ξένοι"».

Κατά τον πρόεδρο της ΝΔ, η πιο μεγάλη απόδειξη για το προμελετημένο έγκλημα είναι ότι «σηκώθηκαν κι έφυγαν από τη διαπραγμάτευση και κάλεσαν σε δημοψήφισμα πριν την τελική πρόταση των δανειστών, που παρουσίασε δημόσια ο κ. Γιούνκερ».

Επιμένοντας ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας είναι υπέρ της Ευρώπης, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε: «Όλο και περισσότεροι, κάθε μέρα πια, κάθε ώρα, καθώς στριμώχνονται στις ουρές, καταλαβαίνουν ότι τους κορόιδεψαν. Και ότι μας πάνε στο γκρεμό. Όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έβγαινε "όχι", την επόμενη μέρα δεν θα πήγαινε η Ελλάδα σε μία "καλύτερη διαπραγμάτευση". Θα πήγαινε σε άλλο νόμισμα. Υποτιμημένο. Χωρίς κανένα μέλλον. Και χωρίς δυνατότητα επιστροφής».
Όπως υποστήριξε, με το «όχι» η Ελλάδα, πέρα απ’ όλα τα άλλα, θα έχανε 7 δισεκατομμύρια το χρόνο για τα επόμενα 6 χρόνια. Και πρόσθεσε: «Την επόμενη Τρίτη, που θα ανοίξουν ξανά οι τράπεζες, που υποθέτουμε ότι θα ανοίξουν ξανά οι τράπεζες ή θα κουρέψουν τις καταθέσεις τους ελληνικού λαού ή θα μας πάνε σε δραχμή. Κι ας μην μου πουν πάλι, τάχα, ότι δήθεν κινδυνολογώ…».

Αντιθέτως, είπε, αν κερδίσει το «ναι», πρώτον αποτυγχάνει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να μας σύρει εκτός ευρώ και, δεύτερον, η Ελλάδα πηγαίνει στη διαπραγμάτευση με μια άλλη συμφωνία, χωρίς έξοδο από το ευρώ.

Πηγή: protothema.gr