Καμμένος: Η μείωση των αμυντικών δαπανών φτάνει τα όρια της εσχάτης προδοσίας

Gazzetta team
Καμμένος: Η μείωση των αμυντικών δαπανών φτάνει τα όρια της εσχάτης προδοσίας
«Μακάρι να υπάρχει σύνεση από την μεριά της Ευρώπης και να υπάρχει διάθεση για διάλογο», τόνισε ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον ενικό» διευκρινίζοντας πως μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει φανερό με κάποιο τρόπο.

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να συνεχίσει ο διάλογος ούτως ώστε να πάμε να επιλέξουμε ναι ή όχι, για μια συμφωνία κι όχι για ένα σχέδιο συμφωνίας ο κ. Καμμένος υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση απέδειξε ότι επί πέντε μήνες προσπάθησε να κάνει μία σκληρή διαπραγμάτευση ακόμα και υποχωρώντας σε πολλά θέματα, παρά το ότι δεν είχε αυτή τη λαϊκή εντολή. Το απέδειξε και τις τελευταίες τρεις ημέρες που ήμουν με τον Πρωθυπουργό, όπου η αντιμετώπιση από την άλλη πλευρά ήταν πρωτοφανής.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε πως η περίφημη φράση του κ. Τουσκ «The Game is Over» του κ. Τουσκ ειπώθηκε και όπως υπογράμμισε ήταν αιτία που θα έπρεπε να σταματήσει η διαπραγμάτευση. Παρόλο αυτό ο Πρωθυπουργός παρέμεινε και το πρωί για μια τελευταία προσπάθεια».

Αναφέρθηκε μάλιστα και στο σχόλιο του κ. Θεοδωράκη για τον έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος ανέφερε «καλώς ορίζω τον κύριο Τσίπρα στο club των ανθρώπων που ανήκουν στην Γερμανία» διερωτώμενος αν υπάρχει στην Ελλάδα club ανθρώπων που ανήκουν στην Γερμανία.

Υπογράμμισε μάλιστα ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. πως «πίσω από αυτή τη συμφωνία υπάρχουν συμφέροντα. Μιλάμε για το ΦΠΑ στα νησιά και το έχω θέσει ως ΒΕΤΟ. Ξέρετε τι σημασία έχει για τα γερμανικά συμφέροντα η κατάργηση του ΦΠΑ στο Αιγαίο, όλα τα ξενοδοχεία στα Τουρκικά παράλια είναι γερμανικών συμφερόντων. Το να πεθάνει ο τουρισμός του αιγαίου, το να ψωνίζουν στα απέναντι παράλια το να κοιμούνται εκεί, την ώρα μάλιστα που σε όλη την Ευρώπη υπάρχει ειδικό καθεστώς στα νησιά.

Την σημερινή παραβίαση του ελληνικού χώρου από τουρκικά αεροσκάφη τα οποία μάλιστα εφάρμοσαν και αντίμετρα πυραύλων ανέφερε ο κ. Καμμένος για την μείωση των αμυντικών δαπανών λέγοντας χαρακτηριστικά πως φτάνει στα όρια της εσχάτης προδοσίας, αφού δεν θα μπορούμε να αναχαιτίσουμε τα τουρκικά αεροπλάνα, θα αποδυναμωθεί ο στρατός, θα υπάρχουν υπερήλικες και πολλά άλλα

Για αυτούς και για πολλούς άλλους λόγους όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος, αν το δημοψήφισμα καταλήξει στο ναι επισήμανε: «Προσωπικά σαν υπουργός Εθνικής Άμυνας αλλά και σαν πολίτης, εάν ο ελληνικός λαός αποδεχθεί τέτοιου είδους πρόταση και απαντήσει “ναι” στο αφοπλισμό της Ελλάδας δεν θέλω ούτε αυτήν την καρέκλα που κάθομαι, ούτε θέση στο πολιτικό σύστημα αυτής της χώρας».

Πηγή: newsbeast.gr