Bloomberg: Ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αναμένεται να εξετάσει η ΕΕ

Gazzetta team
Bloomberg: Ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αναμένεται να εξετάσει η ΕΕ
Η ελάφρυνση των τεράστιων υποχρεώσεων της Ελλάδας δεν θα αποφασιστεί στις επόμενες ημέρες όμως θα συζητηθεί αργότερα στις διαπραγματεύσεις, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
Το ενδεχόμενο να παρουσιάσουν μία ανανεωμένη δέσμευση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εξέτασαν χθες οι ηγέτες που συμμετείχαν στην σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, οι αρχηγοί κρατών που συμμετείχαν στη χθεσινή συνάντηση δήλωσαν ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θα συζητηθεί όταν η χώρα επιλύσει το πρόβλημα της άμεσης χρηματοδότησης από τους δανειστές της.

Η ελάφρυνση των τεράστιων υποχρεώσεων της Ελλάδας δεν θα αποφασιστεί στις επόμενες ημέρες όμως θα συζητηθεί αργότερα στις διαπραγματεύσεις, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στους δημοσιογράφους μετά τη σύνοδο κορυφής της Δευτέρας.

Όπως επισήμανε, οι πιστωτές θα πρέπει να δεσμευτούν να συζητήσουν την αναδιάρθρωση του χρέους ως ένα «δεύτερο βήμα», μετά από την επίτευξη συμφωνίας για τον προϋπολογισμό, την οικονομία και τη βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση της Ελλάδας.

Σε παρόμοια γραμμή κινήθηκαν και οι δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ. Αν και η Γερμανίδα Καγκελάριος τόνισε ότι ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας δεν πρόκειται να συζητηθεί άμεσα, η βιωσιμότητα του χρέους αποτελεί μέρος των συνομιλιών.

Επικαλούμενο αξιωματούχους που γνωρίζουν πολύ καλά τις συζητήσεις για το ελληνικό ζήτημα, το πρακτορείο αναφέρει συγκεκριμένα ότι η Γαλλία είναι πρόθυμη να συζητήσει την αναδιάρθρωση του χρέους μελλοντικά, στο πλαίσιο ενός προγράμματος διάσωσης.

Η Ελλάδα θα επιμείνει στο στοιχείο της ελάφρυνσης σε οποιαδήποτε συμφωνία, τόνισε αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι η χώρα είναι ανοιχτή να εξετάσει οποιοδήποτε είδος ρύθμισης του χρέους.
Πηγή: protothema.gr