Ένα αυτοκίνητο και ένα νέο χτύπημα «πρόδωσαν» τους ληστές στην Αγχίαλο (pics)

Gazzetta team
Ένα αυτοκίνητο και ένα νέο χτύπημα «πρόδωσαν» τους ληστές στην Αγχίαλο (pics)
Τσιρώνης και Χριστοδούλου οδήγθηκαν στον εισαγγελέα λίγο μετά τις 6 - Οι αστυνομικοί τους παρακολουθούσαν από τα τέλη Απριλίου - Οι δύο ληστές παραδόθηκαν αφού ζήτησαν εγγυήσεις για την ασφάλειά τους - Με τέσσερις σφαίρες αυτοκτόνησε ο Δραβίλας - Είχαν νοικιάσει τη μεζονέτα πριν από οχτώ μήνες.

Ένα αυτοκίνητο που είχε επισημανθεί σε ληστεία στον Αμπελώνα Λάρισας και το οποίο οι τρεις ληστές με έδρα τη μεζονέτα της Νέας Αγχιάλου χρησιμοποίησαν προετοιμάζοντας νέα ληστεία σε τράπεζα στο Νέο Μοναστήρι αποτέλεσαν του δύο βασικούς κρίκους που οδήγησαν την ΕΛΑΣ στην επιχείρηση της Παρασκευής.

Όπως είπε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημήτρης Τσακνάκης οι αστυνομικοί είχαν ενημερωθεί για ένα φορτηγό 4Χ4 «Νισάν Ναβάρα» στις 30 Απριλίου όταν, όπως φαίνεται η σπείρα των ληστών χτύπησε στη Νέα Αγχίαλο. Ήταν στο ίδιο αυτοκίνητο, το οποίο έφερε εμφανώς πλαστές πινακίδες, που οι αστυνομικοί εντόπισαν τον Σπύρο Δραβίλα την Παρασκευή και ακολουθόντας τον έφτασαν στο σπίτι της Νέας Αγχιάλου.


Λίγη ώρα μετά ένα άλλο άτομο, το οποίο όπως προκύπτει ήταν ο Σπύρος Χριστοδούλου, βγήκε από το σπίτι και μετέβη με το ίδιο αυτοκίνητο στο Νέο Μοναστήρι Λάρισας, όπου έκανε κατόπτευση εξωτερικά στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς και στη συνέχεια επέστρεψε και πάλι στη Νέα Αγχίαλο.

Χριστοδούλου και Τσιρώνης οδηγούνται στον εισαγγελέα


Το ρολόι έδειχνε 4 το μεσημέρι της Παρασκευής όταν οι άνδρες των ΕΚΑΜ ξεκίνησαν να πλησιάζουν τη μεζονέτα. Έγιναν, όμως, αντιληπτοί από τους τρεις ληστές και γι' αυτό τους κάλεσαν να παραδοθούν. Από το σπίτι βγήκε ο Γρηγόρης Τσιρώνης κρατώντας ένα καλάσνικοφ και φωνάζοντας ότι αν δοθούν εγγυήσεις για τη σωματική τους ακεραιότητα τότε θα παραδοθούν. Παράλληλα τους ενημέρωσε ότι το τρίτο μέλος της σπείρας - όπως προέκυψε ήταν ο Σπύρος Δραβίλας - αυτοκτόνησε με τέσσερις σφαίρες καθώς το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησε ήταν στη θέση «κατά ριπάς», όπως είπε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ.

Λίγα λεπτά αργότερα οι δύο άνδρες, ο Χριστοδούλου και ο Τσιρώνης, βγήκαν άοπλοι από το οίκημα και συνελήφθησαν.

Οι τρεις άνδρες, οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΕΛΑΣ συμμετείχαν στις δύο ληστείες που έγιναν στη Φαρκαδόνα Τρικάλων στις 2 Απριλίου του 2015 και στον Αμπελώνα Λάρισας στις 30 Απριλίου, είχαν νοικιάσει τη μεζονέτα της Νέας Αγχιάλου πριν από οχτώ μήνες.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση πιστεύουν ότι υπάρχουν και άλλα σπίτια που χρησιμοποιούσε η συμμορία, και γι’ αυτό συνεχίζονται οι έρευνες ενώ φύλλο και φτερό γίνεται το σπίτι της Αγχιάλου, όπου αναζητούνται αποτυπώματα και γενετικό υλικό, καθώς η ΕΛΑΣ πιστεύει ότι είχαν κάποιου είδους επαφή με τον διαβόητο δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα.

Σε ερώτηση αν οι τρεις ληστές έχουν οποιαδήποτε επιλογή με τρομοκρατία, ο κ. Τσακνάκης απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο παρά το γεγονός ότι σε κάποιες από τις ληστείες που διέπραξαν τα μέλη της συμμορίας στο παρελθόν φαίνεται ότι συμμετείχε ο Νίκος Μαζιώτης.

Ο Σπύρος Χριστοδούλου


Στο σπίτι της Νέας Αγχιάλου οι αστυνομικοί βρήκαν τρια καλάσνικοφ και τέσσερα πιστόλια, ενώ στο προαύλιο βρέθηκαν τρία κλεμμένα αυτοκίνητα. Πρόκειται για το «Νισάν Ναβάρα» που είχε κλαπεί στις 19/1/2015 από την Ηλιούπολη και δύο ΙΧ που είχαν κλαπεί από τη Γλυφάδα στις 21/12/2013 και στις 12/5/2015, το ένα μάρκας «Τζάκουαρ» και το άλλο «Φολκσβάγκεν Πασάτ».

Πλέον οι αστυνομικοί καλούνται να απαντήσουν σε δύο ερωτήματα: πρώτον πώς βρέθηκε ο Γρηγόρης Τσιρώνης, ένας γνωστός στις τάξεις των αντεξουσιαστών, μέσα σε αυτή την ομάδα και δεύτερον πού βρίσκεται ο Πετρακάκος καθώς τα τελευταία δύο χρόνια Πετρακάκος-Χριστοδούλου-Δραβίλας δρούσαν ως ομάδα και έκαναν μαζί ληστείες.

Σε κάθε περίπτωση όπως λένε αξιωματικοί που συμμετέχουν στις έρευνες μιλώντας στο protothema.gr «για άλλη μια φορά αποδεικνύονται οι υπόγειες διαδρομές ποινικών και ατόμων που κινούνται στο χώρο του αντάρτικού πόλης». «Θεωρούμε βέβαιο ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είχαν στενές σχέσεις με τον Βασίλη Παλαιοκώστα» προσθέτει η ίδια πηγή.

Πηγή: protothema.gr