Μαξίμου: Αυτοσυγκράτηση και αισιοδοξία μετά τη νέα αιφνίδια αλλαγή κλίματος

Gazzetta team
Μαξίμου: Αυτοσυγκράτηση και αισιοδοξία μετά τη νέα αιφνίδια αλλαγή κλίματος
Συνεχείς οι επαφές Τσίπρα με ξένους ηγέτες για να «κλείσει» η διαπραγμάτευση - Στόχος οι εκκρεμότητες να λυθούν σε πολιτικό επίπεδο στη συνάντηση Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ τη Δευτέρα

Η αιφνίδια αλλαγής κλίματος στις τεχνικές συζητήσεις που διεξάγονται στις Βρυξελλες επαναφερουν την αισιοδοξία στην ελληνικη κυβερνηση για τη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα - κυβερνητικές πηγές επιμένουν να μιλούν ακόμη και την Κυριακή.

Απο το Μέγαρο Μαξίμου τηρούν στάση αναμονής και επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση, επισημαίνοντας παντως οτι έχουν μιλησει απο τα μεσα της περασμένης εβδομάδας για την προοπτική οριστικής σύγκλισης με τους εταίρους το συντομότερο. Συνιστούν ωστόσο ακομα και τωρα ψυχραιμία, τονίζοντας ότι πρεπει να αναμένουμε την ολοκλήρωση της προσπάθειας πριν ειπωθεί οτιδήποτε επίσημα.

Για να "κλείσει" η υπόθεση "λύση" ο πρωθυπουργός βρισκεται διαρκώς σε επικοινωνία με ξένους ηγέτες. Ειδικά με την γερμανίδα καγκελάριο η επαφή ειναι συνεχής και ο δίαυλος πάντα ανοιχτός. Μάλιστα εκφράζονται ικανοποίηση απο κυβερνητικές πηγές για την παρέμβαση που φέρεται να εχει κανει η κυρία Μέρκελ την Παρασκευή προκειμένου να βρεθει ένας συμβιβασμός. Αλλά και αυτή η παρέμβαση ηταν αναμενόμενη όπως έλεγαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, καθώς η καγκελάριος ειχε δεσμευτεί τον κ. Τσίπρα στη Ρίγα για το προσωπικό της ενδιαφέρον.
Ιδιαίτερη ικανοποίηση παντως επικρατεί και για την αμερικανική παρέμβαση, καθώς η Ουάσιγκτον ασκεί την επιρροή της για να υπαρξει συμφωνια με υποχωρήσεις και απο τους δανειστές.

Ο πρωθυπουργος θελει να κλείσει σε πολιτικο επίπεδο η οποιαδηποτε εκκρεμότητα κατα τη συναντηση που θα έχουν τη Δευτέρα στο Παρισι η κυρία Μέρκελ, ο Γάλλος προεδρος Φρανσουά Ολαντ και ο προεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Για αυτο και οι επαφές του αφορούν σε ενα ευρύ φάσμα παραγόντων, ενω εχει θέσει όλους τις στενούς του συνεργάτες σε επιφυλακή για το τριήμερο.

Πηγή: protothema.gr