Το BBC ψάχνει ανάπηρο παρουσιαστή καιρού (pics)

Gazzetta team
Το BBC ψάχνει ανάπηρο παρουσιαστή καιρού (pics)
Στόχος η βελτίωση της εικόνας της διαφορετικότητας στην τηλεόραση - Οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν εκπαίδευσης

Γυναίκες, άνδρες, ξανθοί, μελαχρινοί, καθολικοί, μουσουλμάνοι, ακόμα και με… βασιλικό αίμα, αν θυμηθεί κανείς την έκτακτη εμφάνιση του πρίγκιπα Καρόλου, πολλοί είναι οι διαφορετικοί παρουσιαστές που έχουν περάσει από το δελτίο καιρού του BBC.

Ωστόσο, τώρα το βρετανικό δίκτυο αναζητά τον επόμενο παρουσιαστή του δελτίου καιρού με αναπηρία.



Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στο Twitter ο τηλεοπτικός σταθμός αναζητά έναν άνθρωπο που ακόμα και αν δεν είναι ειδικός στο αντικείμενο θα θέλει να παρουσιάσει την πρόγνωση του καιρού και θα έχει κάποια αναπηρία.

«Θέλετε να μοιραστείτε το πάθος σας για τον καιρό παρουσιάζοντας το δελτίο; Έχετε αναπηρία;», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, συμπληρώνοντας πως το BBC δεν έχει κανέναν παρουσιαστή καιρού με αναπηρία και ενώ φιλοδοξία του σταθμού είναι να βελτιωθεί η εικόνα της διαφορετικότητας στην οθόνη.



Την ίδια ώρα, παρότι οι περισσότεροι παρουσιαστές του δελτίου καιρού έχουν εργασιακή εμπειρία στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Μεγάλης Βρετανίας, η αγγελία διευκρινίζει πως δεν είναι απαραίτητη ειδίκευση στην μετεωρολογία.



Αρκεί ο υποψήφιος να έχει πάθος για τον καιρό και να επιδείξει το ενδιαφέρον του στον τομέα.
Επισημαίνεται πως οι υποψήφιοι θα ακολουθήσουν ειδική εκπαίδευση, έπειτα από την οποία ωστόσο δεν εγγυημένη η απασχόληση στο δίκτυο.

Στην σχετική ενότητα με τις ευκαιρίες εργασίας της ιστοσελίδας αναφέρεται, επιπλέον, πως στόχος της δωρεάν εκπαιδευτικής ευκαιρίας είναι να βοηθηθούν οι γυναίκες και οι άνδρες με αναπηρία ώστε να νιώθουν άνετα όταν εμφανίζονται στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και την διαδικτυακή παρουσίαση του καιρού.



Μάλιστα, δίνεται η δυνατότητα σε όσους υποβάλλουν αίτηση να εκπαιδευθούν στο αρμόδιο κέντρο του BBC, αλλά και να ακολουθήσουν πρακτική εξάσκηση μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα.

Πηγή protothema.gr