«Βούλιαξε» το Μοναστηράκι από τη νεροποντή (vids&pics)

Gazzetta team
«Βούλιαξε» το Μοναστηράκι από τη νεροποντή (vids&pics)
Η καταρρακτώδης βροχή που έπεσε στην Αθήνα το μεσημέρι προκάλεσε πολλά προβλήματα - Με υπερπροσπάθεια οι καταστηματάρχες προσπαθούσαν να σώσουν τις περιουσίες τους - Μικρή διακοπή ρεύματος και στο μετρό - Χαλάζι στα βόρεια προάστια.

«Βούλιαξε» το Μοναστηράκι από την ισχυρή νεροποντή που έπληξε το μεσημέρι της Πέμπτης την Αθήνα. Τα στενά δρομάκια της περιοχής, που είναι από τις πιο τουριστικές περιοχές της πρωτεύουσας, μετατράπηκαν σε ποτάμια, καθώς το νερό έπεφτε με απίστευτη ορμή.

Οι εικόνες που κατέγραψαν περαστικοί είναι χαρακτηριστικές και δείχνουν τον αγώνα των καταστηματαρχών να προστατέψουν τις περιουσίες τους από τον απρόσμενο... κατακλυσμό!






























Πηγή video: facebook, Fotis Karidas

Όπως φαίνεται και στις εικόνες, ένας από τους πιο κεντρικούς δρόμους στο Μοναστηράκι, η οδός Ηφαίστου, είναι κυριολεκτικά αδιάβατος, ενώ η ορμή του νερού είναι τόσο δυνατή που παρασύρει ακόμα και τους κάδους σκουπιδιών σαν... καρυδότσουφλα! Οι καταστηματάρχες, στήνουν... «φράγματα» στις εισόδους των καταστημάτων τους, προκειμένου να αποφύγουν την καταστροφή.

Ισχυρή βροχή, ακόμα και χαλάζι έπεσε σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ από τις 3 έως τις 4 το μεσημέρι είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς, στο ύψος της Χαμοστέρνας.

Από τη νεροποντή σημειώθηκαν και ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αττικής, ενώ το ρεύμα κόπηκε και στο μετρό, για λίγα πάντως λεπτά. Ως αποτέλεσμα πάντως, οι αποβάθρες πλημμύρισαν από κόσμο, που ταλαιπωρήθηκε από την μικρή καθυστέρηση στην διέλευση των συρμών.









Η πυροσβεστική έχει δεχθεί περί τις 25 κλήσεις για απάντληση υδάτων, κυρίως στα βόρεια προάστια, αλλά και στο κέντρο.

Η ισχυρή μπόρα το μεσημέρι της Δευτέρας επηρέασε και το Κολωνάκι, όπως φαίνεται από την φωτογραφία που ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.


Πηγή: protothema.gr