Ο εμίρης του Κατάρ έστειλε δώρο στον Ερντογάν 53 αραβικά άλογα (vid&pics)

Gazzetta team
Ο εμίρης του Κατάρ έστειλε δώρο στον Ερντογάν 53 αραβικά άλογα (vid&pics)
Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για την σημασία των αλόγων στον πολιτισμό της χώρας του κατά την διάρκεια εγκαινίων Κέντρου Ιπποθεραπείας - Φάρμα με άλογα πρόκειται να φτιάξει και στο προεδρικό μέγαρο - «Αγροτική ζωή», επιθυμεί να ζήσει ο ίδιος και η οικογένειά του, αναφέρουν δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.
Ένα συμβολικό δώρο αποκάλυψε ότι έλαβε από τον εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ερντογάν παραβρέθηκε στα εγκαίνια Κέντρου Ιπποθεραπείας την Τετάρτη και ανέφερε, ότι ο εμίρης, που είχε επισκεφθεί την Άγκυρα τον περασμένο Μάρτιο, απέστειλε δώρο 53 αραβικά άλογα στον Τούρκο πρόεδρο.



Τα άλογα του εμίρη, προς το παρόν, βρίσκονται σε καραντίνα στο Εσκί Σεχίρ, δήλωσε ο Ερντογάν και στην συνέχεια «θα τεθούν υπό την προστασία μας». Ο ισχυρός άντρας της Τουρκίας μίλησε για τον σημαντικό ρόλο των αλόγων στον πολιτισμό της Τουρκίας και αναφέρθηκε στο έφιππο σύνταγμα, που υποδέχθηκε τους ξένους ηγέτες στα εγκαίνια του νέου αμφιλεγόμενου προεδρικού μεγάρου, με τα 1.000 δωμάτια, που κατασκευάστηκε για τον ίδιο και την οικογένειά του, στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, ο Ερντογάν και η οικογένειά του επιθυμούν να ζήσουν μια «αγροτική ζωή» στο «Λευκό Παλάτι», κατά τον ελεύθερο χρόνο τους και γι'αυτό τον σκοπό θα κατασκευαστεί και φάρμα με 50 άλογα, των οποίων το κόστος εκτιμάται ότι θα κυμανθεί από 10.000 μέχρι 24.000 ευρώ για το κάθε άλογο.



Το Κατάρ είναι από τους σημαντικότερους συμμάχους της Τουρκίας και είναι η τρίτη χώρα που επισκέφθηκε ο Ερντογάν, αμέσως μετά την εκλογή του στην προεδρία τον περασμένο Αύγουστο, μετά την «Βόρεια Κύπρο» (όπως ονομάζει η Τουρκία το βόρειο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας) και το Αζερμπαϊτζάν.

Οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν γνωρίσει μεγαλύτερη σύσφιξη τα δύο τελευταία χρόνια, καθώς βρίσκονται στο ίδιο πολιτικό μήκος κύματος, σε ό,τι αφορά την κρίση στη Συρία και το πραξικόπημα στην Αίγυπτο, που ανέτρεψε τον πρόεδρο Μόρσι.

Πηγή: protothema.gr