Τσίπρας: «Είμαστε κοντά σε συμφωνία, να κλείσουμε τα αυτιά σε Κασσάνδρες»

Gazzetta team
Τσίπρας: «Είμαστε κοντά σε συμφωνία, να κλείσουμε τα αυτιά σε Κασσάνδρες»
Είμαστε κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης που έγινε στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι πολλές φορές οι δανειστές έχουν αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ τους αλλά και ότι υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές σκοπιμότητες ακόμη και εντός των ευρωπαϊκών χωρών.



«Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι διαπραγματευόμαστε εξασφαλίζοντας συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας για την ελληνική οικονομία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός εξαπολύοντας επίθεση σε όσους εδώ και τέσσερις μήνες προβλέπουν χρεοκοπία της χώρας.

«Σήμερα και αύριο πληρώνονται κανονικά μισθοί και συντάξεις» τόνισε ο κ. Τσίπρας και απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία.




«Χρειάζεται όμως να κλείσουμε όλοι τα αυτιά σε Κασσάνδρες και κινδυνολόγους» επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:«Χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα στην τελική ευθεία».

«Καλή δύναμη παιδιά» ήταν η τελευταία φράση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν αν θα πρέπει να αναμένεται συμφωνία εντός του Σαββατοκύριακου.

Στη σύσκεψη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης υπό τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία έγινε στο γραφείο του Γιάνη Βαρουφάκη, συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο γγ του ΥΠΟΙΚ Νίκος Θεοχαράκης, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης και ο νέος γενικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ, Νίκος Φράγκος.








Πηγή: protothema.gr