Economist: Οι «άγριοι» του ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβούνται το Grexit

Gazzetta team
Economist: Οι «άγριοι» του ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβούνται το Grexit
Ανάμεσά τους υπάρχουν Μαρξιστές και πρώην κομμουνιστές (όπως ο κ. Λαφαζάνης) καθώς και ορισμένοι μαοϊστές και υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Βενεζουέλας Χιούγκο Τσάβεζ, αναφέρεται σε άρθρο του αμερικανικού περιοδικού.

Μια αποτύπωση των όσων συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαπραγμάτευση επιχειρεί σε άρθρο του ο Economist με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σαββατοκύριακο.

Το άρθρο ξεκινά με το ρητορικό ερώτημα του Παναγιώτη Λαφαζάνη: «Θα ήταν τόσο μεγάλη καταστροφή (η έξοδος από το ευρώ);»

Οι ριζοσπάστες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν το 35% των μελών του κόμματος. Περιλαμβάνουν Μαρξιστές και πρώην κομμουνιστέ (όπως ο κ. Λαφαζάνης) καθώς και ορισμένους μαοϊστές και υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Βενεζουέλας Χιούγκο Τσάβεζ. Υπάρχουν και ορισμένες βαρύνουσες προσωπικότητες όπως ο Γιάννης Μηλιός, ο οικονομολόγος ο οποίος την περασμένη εβδομάδα ζήτησε την αναβολή καταβολής των δόσεων. Οι επαναστάτες, αναφέρεται στο άρθρο του Economist, ελέγχουν 20-30 βουλευτές σε σύνολο 149 μελων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτός ο αριθμός θα μπορούσε να είναι αρκετός ώστε η κυβέρνηση να χάσει την πλειοψηφία αν έρθει μια συμφωνία που θα παραβιάζει τις κόκκινες γραμμές.

«Μέχρι σιγμής ο κ. Τσίπρας έχει κρατήσει στο πλευρό του το κόμμα εν μέρει με το να δείνει ηχηρές "παραστάσεις" απείθειας προς την ΕΕ και το ΔΝΤ εν μέσω διαπραγμάτευσης. Ο κίνδυνος από αυτό είναι ότι μπορεί τελικά να μετατραπεί σε αδυναμία πληρωμής. Θα ήταν αυτό μια καταστροφή; Αν αυτή η λεπτή ισορροπία συνεχιστεί ο κ. Λαφαζάνη μπορεί σύντομα να μάθει την απάντηση στην προβοκατόρικη ερώτησή του» καταλήγει το άρθρο.

Πηγή: protothema.gr