Δείτε τις απαντήσεις και τα θέματα για Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά

Gazzetta team
Δείτε τις απαντήσεις και τα θέματα για Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά
«Στα βαθιά» μπήκαν την Δευτέρα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων καθώς έπρεπε να είναι πολύ καλά διαβασμένοι προκειμένου να βρουν τις λύσεις.

Οι Εξετάσεις συνεχίστηκαν την Δευτέρα με τα Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης και τα Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής. Η Δευτέρα θεωρείται ενδεικτική για την πορεία των βάσεων καθώς και τα δύο μαθήματα είναι κατεύθυνσης και έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην βαθμολογία των υποψηφίων.

Το διαγώνισμα των Αρχαίων Ελληνικών της Θεωρητικής Κατεύθυνσης είναι καλά δομημένο αλλά απαιτητικό, με ερωτήσεις οι οποίες στο διδαγμένο κείμενο πρέπει να απαντηθούν προσεχτικά. Η μόνη ερώτηση που αποκλίνει από τις παραδοσιακές στο Γενικό Λύκειο είναι η Β4 (ερώτηση Σωστού –Λάθος στην εισαγωγή) για την οποία όμως υπάρχουν οδηγίες τόσο στις σημειώσεις του Κ.Ε.Ε. όσο και στο βιβλίο του καθηγητή.

Το αδίδακτο κείμενο (Θουκιδίδου Ἱστορίαι Α. 15. 1-2) απαιτεί προσοχή ως προς τη μετάφραση για την απόδοση ενός σωστού νεοελληνικού κειμένου, ενώ οι γραμματικές και συντακτικές ερωτήσεις με προσοχή μπορούν να απαντηθούν επιτυχώς.

Για τα θέματα των Μαθηματικών πατήστε εδώ.

Για τα θέματα των Μαθηματικών(εσπερινά) πατήστε εδώ.

Για τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών πατήστε εδώ.

Για τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών(εσπερινά) πατήστε εδώ.

Δείτε τις απαντήσεις των Αρχαίων Ελληνικών εδώ

Δείτε τις απαντήσεις των Μαθηματικών εδώ

Η εβδομάδα συνεχίζεται με μαθήματα κατεύθυνσης, καθώς την Τετάρτη οι υποψήφιοι εξετάζονται σε Λατινικά, Χημεία, Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

Πηγή: koolnews.gr