Αγία Βαρβάρα: Βεντέτα χωρίς τέλος μεταξύ Ρομά

Gazzetta team
Αγία Βαρβάρα: Βεντέτα χωρίς τέλος μεταξύ Ρομά
''Ήθελε να μας σκοτώσει. Ο φίλος μου ήταν νεκρός κάτω από τις ρόδες του αυτοκίνητου του κι αυτός είχε βγει έξω από το όχημα του και παρότι με είδε ότι ήμουν κι εγώ χτυπημένος, μου έριχνε γροθιές και κλοτσιές σε όλο μου το κορμί''.

Την ίδια ώρα που στην Αγία Βαρβάρα έχει σημάνει συναγερμός, καθώς οι διωκτικές ζουν με το φόβο μιας βεντέτας, ο ένας εκ των δύο πρωταγωνιστών του επεισοδίου μιλάει στο protothema.gr και περιγράφει καρέ καρέ τις σκηνές τρόμου που βίωσε.

Πρόκειται για το Θανάση Κοσμά, τον άνθρωπό που γλίτωσε όπως ο ίδιος αναφέρει από του χάρου του δόντια, ωστόσο είδε τον φίλο του να πέφτει νεκρός. Ο 31χρονός άνδρας, ήταν αυτός που λογομάχησε το πρωί της Παρασκευής με τον 22χρονο έμπορο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι δυο τους δεν τα βρήκαν στην τιμή πώλησης ενός εμπορεύματος.

Ο Θανάσης Κοσμάς έφυγε από το κατάστημα του 22χρονου, νομίζοντας ότι έχει λήξει το θέμα. Ωστόσο από ότι φάνηκε ο 22χρονος έμπορος είχε άλλη άποψη, με αποτέλεσμα ένας 42χρονος πατέρας δύο παιδιών να χάσει άδικα και πρόωρα τη ζωή του. '' Δεν τα βρήκαμε στην τιμή ενός εμπορεύματος. Βγήκα έξω από το κατάστημα του και έφυγα. Ξαφνικά μετά από λίγη ώρα κι ενώ ήμουν σε κάποιο άλλο μαγαζί τον είδα να περνάει με το αυτοκίνητο του έξω από αυτό κι όταν με είδε σταμάτησε θέλοντας να δώσει συνέχεια στο θέμα. Παρότι φώναζε και έβριζε, προσπάθησα να τον ηρεμήσω. Τελικά έφυγα από το μαγαζί και κατευθύνθηκα προς το σπίτι μου. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής συνάντησα το Σταύρο.

Αφού μιλήσαμε για λίγο. Μετά ξεκινήσαμε να περπατάμε μαζί'' λέει στο protothema.gr o Θανάσης Κοσμάς και συνεχίζοντας ισχυρίζεται '' Ένα στενό πριν το σπίτι μου είδα πάλι τον Παναγιώτη με το αυτοκίνητο του να είναι σταθμευμένο σε ένα σημείο του δρόμου. Δεν έδωσα σημασία και συνέχισα να περπατάω μαζί με το Σταύρο. Ξαφνικά αυτός έβαλε μπροστά στο αυτοκίνητο, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και κατευθύνθηκε προς τα εμάς. Εγώ κατάφερα να πηδήξω στη μέσα πλευρά του πεζοδρομίου. Παρόλα αυτά το αυτοκίνητό με χτύπησε στο χέρι και στο κεφάλι. Ο Σταύρος δεν πρόλαβε να κάνει τίποτα. Το αυτοκίνητο βρέθηκε από πάνω του. Ο δράστης κατέβηκε από το αυτοκίνητο κι ενώ ήμουν πεσμένος στο έδαφος άρχισε να με χτυπαέι με γροθιές. Του έλεγα ότι έχει σκοτώσει άνθρωπο κι αυτός δεν σταματούσε. Ξαφνικά κάποια στιγμή με άφησε και εξαφανίστηκε''.

Από την πλευρά της η δικηγόρος τόσο του 42χρονου Σταύρου Χριστόπουλου, όσο και του 31χρονου Θανάση Κοσμά μιλάει για ανθρωποκτονία με δόλο. '' Μάλωσε με το ένα θύμα για κάτι εμπορεύματα. Υπάρχει ένας νεκρός πατέρας δύο ανήλικων παιδιών κι άλλο ένα άτομο που έχει υποστεί σοβαρές σωματικές βλάβες. Δεν υπάρχουν ίχνη τροχαίου ατυχήματος. Στο δρόμο δεν υπάρχουν σημάδια. Συνεχίζεται που να αποδεικνύουν ότι ο δράστης προσπάθησε να φρενάρει πριν πέσει πάνω στα δύο θύματα του''λέει στο protothema.gr, η δικηγόρος Γιάννα Παναγοπούλου.

Μπαράζ εμπρησμών στην Αγια Βαρβάρα

Ο 22χρονος μετά την πράξη του και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει έχει εξαφανισθεί από προσώπου γης. Την ίδια ώρα όμως που αναζητείται από τις διωκτικές αρχές στην Αγία Βαρβάρα επικρατεί αναβρασμός ενώ την ίδια υπάρχουν φόβοι μην ξεσπάσει βεντέτα μεταξύ των δύο οικογενειών των Ρομά. Χθες τα μεσάνυχτα άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο πατρικό σπίτι του νεαρού εμπόρου.Ευτυχώς όμως δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις και κατασβέσει αμέσως. Λίγη ώρα αργότερα στόχος ομάδας ατόμων έγινε το σπίτι που διέμενε το τελευταίο χρονικό διάστημα ο 22χρονος, καθώς δέχτηκε επίθεση με μολότοφ. Χάρις όμως στην έγκυρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ούτε αυτός ο εμπρησμός κατάφερε να προκαλέσει μεγάλες υλικές ζημιές.

Πηγή: protothema.gr