Σαμαράς: Δεν δίνουμε λευκή επιταγή στον ΣΥΡΙΖΑ

Gazzetta team
Σαμαράς: Δεν δίνουμε λευκή επιταγή στον ΣΥΡΙΖΑ
Μιλώντας στην περιφερειακή συνδιάσκεψη της ΝΔ στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι ο μόνος δρόμος προκειμένου η χώρα να μην οδηγηθεί στα βράχια είναι η εθνική συνεννόηση.

Υπουργός της κυβέρνησης δήλωσε ευθέως πως δεν θα πληρωθεί η δόση του ΔΝΤ. Ευθέως δηλώνουν χρεοκοπία. Αν ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να συνδυάσει το όνομα του με την χρεοκοπία και την καταστροφή της χώρας κα να μην συνεχίσει να είναι όμηρος και εγκλωβισμένος στις συνιστώσες τους, να σταθμίσει τις ευθύνες του και να παραδεχθεί τα ψέματα του. Μεγάλη εθνική συνεννόηση χρειάζεται η χώρα για αλλαγή πολιτικής. Δεν αντέχει η χώρα τις εκλογές και να μην παίζει με το δημοψήφισμα. Η χώρα ζούσε ένα μύθο που στην αρχή ήταν κόκκινος μετά ήταν ροζ και στην συνέχεια έγινε γκρίζο. Όταν αποκαλυφθούν οι απάτες και τα ψέματα με τα μέτρα που θα πάρουν τότε το ροζ συννεφάκι θα φύγει» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν άνοιξε τα χαρτιά του για την στάση που θα κρατήσει το κόμμα του απέναντι στην συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. Ωστόσο δήλωσε κάθετα αντίθετος σε μια νέα φοροεπιδρομή.

«Λευκή επιταγή δεν πρόκειται να δώσει η ΝΔ και κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα την ψηφίσει την συμφωνία και αν όχι ποιος θα την εφαρμόσει; Θα μιλήσουμε για την συμφωνία όταν και αν την δούμε. Δεν Βάζουμε κόκκινες και πράσινες γραμμές αυτά είναι αστεία όπως επίσης ότι δέχομαι τάχα πιέσεις από τις Βρυξέλλες για να ψηφίσω τα μέτρα. Μαθήματα ευρωπαϊσμού σε κάποιον που έδωσε τα πάντα για να μείνει η χώρα στο ευρώ δεν δέχομαι. Δεν θα αφήσουμε να πάει η χώρα στα βράχια ούτε σε διπλό νόμισμα.»

Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε προσωπική επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού κατηγορώντας τον ότι εξαπάτησε το ελληνικό λαό για να ανέβει στην εξουσία. Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση θα υπογράψει νέο μνημόνιο με επαχθής όρους.

«Ηρθαν στην εξουσία λέγοντας ψέματα. Και τώρα μας λένε ότι δεν τα εννοούσαν μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον λαγό και το λιοντάρι «λέμε καμιά ανοησία να περνάει η ώρα». Παρακαλούν για νέο μνημόνιο το οποίο ονομάζουν αναπτυξιακή συμφωνία. Δανεικά θα πάρουν και πάλι. Εμείς βγαίναμε και αυτοί μας γυρνάνε πάλι σε μνημόνιο. Εμείς υπολογίζαμε ότι θα βγαίναμε από τις αγορές και θα παίρναμε 9 δισ. ευρώ. Τώρα καταρρέουν τα ψέματα τους. Θα υπογράψουν μια συμφωνία με πολύ χειρότερους όρους απ ότι εμείς. Τους αφήσαμε 2 δισ. στα ταμεία και τα πήραν όλα όπως και τα αποθεματικά.

Θέλουν φόρους γιατί θέλουν να δημιουργήσουν το μεγάλο κράτος, είναι μέσα στην ιδεολογία των ακραίων αριστερών. Εμείς είχαμε αρχίσει να μειώνουμε τους φόρους. Ο κ. Τσίπρας είχε το θράσος να μιλήσει για τις 100 πρώτες μέρες του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Εμείς κάναμε μαραθώνιο για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της χώρας και ο κ. Τσίπρας κατάφερε σε 100 ημέρες να μας φέρει πάλι στο χείλος του γκρεμού και η χώρα μας να είναι αναξιόπιστη στο εξωτερικό. Να μην μιλήσω για τον υπουργό Οικονομικών που λέει - αν είναι δυνατόν - ότι ηχογραφεί αν δεν είναι αυτό διασυρμός τότε τι είναι;»


Πηγή: iefimerida.gr