Ηχηρά μηνύματα Τσίπρα σε δανειστές και εσωτερικό

Gazzetta team
Ηχηρά μηνύματα Τσίπρα σε δανειστές και εσωτερικό
Ο πρωθυπουργός φωτογράφισε τους «εχθρούς» της συμφωνίας.

Μηνύματα προς δανειστές αλλά και εσωτερικό έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας το ξεκάθαρο στίγμα των προθέσεων του ενόψει της συμφωνίας με τους Ευρωπαίους.


«Θέλω να στείλω ένα καθαρό μήνυμα. Όσοι μπορούν να συμβάλουν να το κάνουν, όσοι δεν θέλουν ας σιωπήσουν. Κάναμε βήματα προσέγγισης για να υπάρξει συμφωνία αλλά έχουμε και κόκκινες γραμμές. Δεν θα τις υπερβούμε όχι από ιδεοληψία αλλά λόγο κοινής λογικής», είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «δεν υποχωρούμε σε παράλογες απαιτήσεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με την πρώτη μεγάλη εσωκομματική δοκιμασία την ώρα που προσωπικές στρατηγικές κάνουν την εμφάνισή τους. Με στόχο να αποτρέψει ενδεχόμενες κινήσεις αμφισβήτησης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να διατηρήσει τη λαϊκή στήριξη ενόψει της συμφωνίας, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον πατριωτισμό της Αριστεράς και ξεκαθάρισε σε όσους μιλούν για υποχώρηση από τις προγραμματικές δηλώσεις, ότι αυτές θα υλοποιηθούν σε βάθος τετραετίας.

Εντύπωση προκάλεσαν οι πολύ υψηλοί τόνοι κατά των παρεμβάσεων Σόιμπλε, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει, αλλά και η εμφατική αναφορά του σε ισχυρούς εχθρούς εντός των τειχών, «ολιγάρχες και καναλάρχες» που υπονομεύουν, όπως είπε, «άγρια και επίμονα την κυβέρνηση, ως... τρόικα εσωτερικού».

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε επίσης ότι «αντίπαλοι» της προσπάθειας για σύναψη συμφωνίας δεν βρίσκονται μόνο στο Βερολίνο, αλλά και εντός των τειχών. «Πρόκειται για τις δυνάμεις που ευνοήθηκαν και ισχυροποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Η Αριστερά των μεγάλων κοινωνικών αγώνων δεν λογαριάζει εκφοβισμούς και μηχανισμούς προπαγάνδας».

«Ήρθε η ώρα οι ολιγάρχες να πληρώσουν ό,τι δεν πλήρωναν τα προηγούμενα χρόνια. Θα επιβάλλουμε το Δίκαιο στον τόπο. Έχουμε τέσσερα χρόνια πλην τέσσερις μήνες μπροστά μας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και μίλησε για τον αγώνα, στον οποίον έχουν επιδοθεί οι αρχές, προκειμένου να γίνει διασταύρωση ονομάτων σε όλες τις λίστες όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

Η πρώτη μέρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής πέρασε «αναίμακτα» με λίγες φωνές κριτικής. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σημερινή ημέρα, καθώς θα μιλήσουν τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, μεταξύ των οποίων και οι Λαφαζάνης και Στρατούλης.


Πηγή: newsbeast.gr