Εξυπνο κολάρο

Gazzetta team
Εξυπνο κολάρο
Εκπαίδευσε τον τετράποδο φίλο σου και κράτησέ τον υγιή και ασφαλή με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Η αγορά των κατοικιδίων αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και μαζί με αυτή και η καινοτομία στον χώρο. Η ομάδα agency 2.0 παρουσιάζει το πρώτο έξυπνο κολάρο για σκύλους «όλα σε ένα». Και όταν λέει «όλα σε ένα», το εννοεί...

Το Connected Collar είναι ένα κολάρο που συνοδεύεται από ένα app για το κινητό σου (συμβατό με iOS και Android - για μία ακόμη φορά τα Windows μένουν στην απέξω...), από όπου μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Κατ' αρχάς, μπορείς να εκπαιδεύσεις τον σκύλο σου. Χάρη στον μηχανισμό δόνησης και την υπερηχητική σφυρίχτρα -όπως αυτή που χρησιμοποιούν οι εκπαιδευτές- που έχουν ενσωματωθεί στο κολάρο έχεις τη δυνατότητα να του μάθεις τις στοιχειώδεις εντολές, όπως «κάθισε», «μείνε», «κάτω».

Ακόμη πιο χρήσιμες είναι οι λειτουργίες του κολάρου που βοηθούν στον καλύτερο έλεγχο της κατάστασης της υγείας του τετράποδου φίλου σου. Βάσει της ράτσας και της ηλικίας του σκύλου, το σύστημα ελέγχει το επίπεδο δραστηριότητάς του, για να τον διατηρείς πάντα σε φόρμα. Επιπρόσθετα, μπορείς να αποθηκεύεις και να μοιράζεσαι το ιατρικό του ιστορικό με τον κτηνίατρό του.

Το τρίτο σημαντικό σετ λειτουργιών αφορά στην ασφάλεια του κατοικιδίου σου. Χάρη στην τεχνολογία Virtual Fence, ειδοποιείσαι μέσω του δικτύου WiFi του σπιτιού σου πότε ο τετράποδος φίλος σου απομακρύνεται επικίνδυνα από την οικία σου. Ακόμη, όταν πάτε βόλτα, η τεχνολογία Virtual Leash χρησιμοποιεί δονήσεις και ήχους για να προειδοποιεί τον σκύλο πότε φεύγει πολύ μακριά. Σε όλο αυτό το σύστημα ασφαλείας, έχει προστεθεί μάλιστα GPS, ενώ τα διακριτικά φωτάκια LED στο κολάρο σου επιτρέπουν να βλέπεις τον σκύλο σου και στο σκοτάδι.

Το project του Connected Collar τρέχει για τέσσερις ακόμα ημέρες στο Indiegogo και οι τιμές του ξεκινούν από 110 ευρώ. Όσο για τη χρηματοδότηση, οι δημιουργοί δεν χρειάζεται να ανησυχούν, καθώς ήδη έχουν εξασφαλίσει τρεις φορές το ποσό που ζητούσαν αρχικά (συνολικά περίπου 68.000 ευρώ).

Πηγή protothema.gr