Συγκλονιστική μαρτυρία για το δυστύχημα στο μετρό

Gazzetta team
Συγκλονιστική μαρτυρία για το δυστύχημα στο μετρό
Μια συγκλονιστική μαρτυρία για το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε στο σταθμό του μετρό «Ακρόπολη», έφτασε το βράδυ της Παρασκευής στο protothema.gr, μέσω ενός αναγνώστη της ιστοσελίδας μας.

Αναφερόμενος στον νεαρό άντρα ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο όταν έκανε «βουτιά» στις γραμμές του Μετρό ο αναγνώστης που, όπως τονίζει, είχε την ατυχία να βρίσκεται το μεσημέρι της Παρασκευής στον συρμό που είχε κατεύθυνση προς το Ελληνικό, μεταφέρει τα όσα βίωσε πριν αλλά και μετά την τραγωδία.

Όπως υποστηρίζει, ένα ή δύο δευτερόλεπτα προτού ο συρμός ξεκινήσει από τον σταθμό της Ακρόπολης, ερχόταν από την αντίθετη πλευρά ο συρμός με κατεύθυνση προς Ανθούπολη.

«Δεν είχε κόσμο στην αντίθετη πλευρά του σταθμού. Τότε είδα και άκουσα κάτι νεαρά παιδιά να φωνάζουν "ωχ, πάει ο άνθρωπος, σκοτώθηκε, έπεσε". Πανικός. Ο δικός μας συρμός δεν ξεκίνησε. Μετά από δυο λεπτά ανακοίνωσε ο μηχανοδηγός να παραμείνουμε ήρεμοι γιατί έγινε ατύχημα», αναφέρει.

Τότε, όπως τονίζει, κάποιοι επιβάτες άρχισαν να κλωτσάνε με μανία την πόρτα του συρμού, να ουρλιάζουν και να βρίζουν τον οδηγό, το μετρό, την κυβέρνηση.

Επίσης, έβριζαν τον οδηγό μέσω του συστήματος ενδοεποικοινωνίας, ζητώντας του να ανοίξει τις πόρτες του μετρό. Μάταια εκείνος προσπαθούσε από τα μεγάφωνα να τους εξηγήσει ότι πρέπει να έρθουν οι υπάλληλοι του μετρό, οι πόρτες να ανοίξουν μια μια και να βγει χωρίς πανικό ο κόσμος.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, μέσα σε τρία λεπτά έγινε η εκκένωση των επιβατών, ωστόσο, «τότε άρχισαν τα άλλα ευτράπελα».

Όπως σημειώνει, κάποιοι πολίτες ήθελαν να δουν το διαμελισμένο σώμα του άτυχου άντρα ο οποίος πήδηξε στις γραμμές του μετρό. Παρά το γεγονός ότι οι υπάλληλοι τους απωθούσαν, εκείνοι ήθελαν να πάνε στη μπροστινή μεριά του σταθμού, ενώ την ίδια ώρα, στην απέναντι πλευρά κάποιοι άλλοι επιβάτες άρχισαν να βρίζουν τον μηχανοδηγό, ο οποίος είχε κυριολεκτικά καταρρεύσει.

«Είχε καθίσει κάτω, ήταν σε κατάσταση σοκ», αναφέρει ο αναγνώστης και προσθέτει: «Τα ευτράπελα συνεχίστηκαν στη δική μας μεριά όταν έμαθαν ότι επί ένα τρίωρο θα παραμείνει το τμήμα του σταθμού "Ακρόπολη"εκτός λειτουργίας».

Τότε, σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα κάποιοι άρχισαν να φωνάζουν και να ζητούν από τους υπαλλήλους «εδώ και τώρα» να τους βρουν μεταφορικό μέσο για τον προορισμό τους και άλλοι να τους βρίζουν: «ρε αλήτες», «ρε γα.......νοι», «να μου πληρώσετε ταξί».

Το ζήτημα είναι μάλιστα, όπως σημειώνει και ο αναγνώστης του protothema.gr, ότι σε μικρή απόσταση από τον σταθμό του μετρό «Ακρόπολη» είναι η λεωφόρος Συγγρού από όπου περνούν λεωφορεία, τραμ και τρόλεϊ με κατεύθυνση το Σύνταγμα ή για τον σταθμό του μετρό «Συγγρού-Φιξ».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο άντρας που έχασε τη ζωή του ήταν ηλικίας 35-40 ετών και όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες το πιθανότερο σενάριο είναι ότι πρόκειται για αυτοκτονία.

Πηγή: protothema.gr