Κλειστός λόγω... πορτοφολάδων ο Πύργος του Άιφελ

Gazzetta team
Κλειστός λόγω... πορτοφολάδων ο Πύργος του Άιφελ
Κι όμως, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση των πορτοφολάδων οι οποίοι απειλούν τουρίστες και προσωπικό.

Κάτω από φωτεινές επιγραφές που διευκρίνιζαν στα γαλλικά και τα αγγλικά ότι «ο Πύργος του Άιφελ είναι προς το παρόν κλειστός», αστυνομικοί εξηγούσαν την κατάσταση στους επισκέπτες που εκπλήσσονταν βλέποντας τα γκισέ των εισιτηρίων και των πληροφοριών κλειστά.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι εξηγούν ότι αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να απεργήσουν μπροστά στην «αύξηση της δράσης των πορτοφολάδων» και έπειτα από «πολλές επιθέσεις και απειλές».

Στη Γαλλία, το δικαίωμα στην εργασία επιτρέπει στους μισθωτούς να επικαλούνται το δικαίωμα να απόσχουν από την εργασία τους επειδή εκτιμούν ότι διατρέχουν έναν «σοβαρό και άμεσο κίνδυνο» όσον αφορά τη ζωή ή την υγεία τους.

Πάντως, η Εταιρεία Εκμετάλλευσης του Πύργου του Άιφελ (SETE), η οποία είναι αρμόδια για τη διαχείριση του μνημείου, εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι «τιμωρήθηκαν οι επισκέπτες που ήταν ήδη παρόντες στο χώρο» του μνημείου.

«Το κοινό μας κατανοεί και μας ενθαρρύνει. Το κάνουμε και γι' αυτούς, αφού είναι τα πρώτα θύματα», διαβεβαίωσε ο Ματιέ, ένας εργαζόμενος που δεν θέλησε να κάνει γνωστό το επώνυμό του. Σύμφωνα με τον ίδιο, «αντιμετωπίζουμε αληθινούς επαγγελματίες και ζητούμε να τεθούν απέναντί τους αληθινοί επαγγελματίες ώστε να εξαλειφθεί το πρόβλημα».

Σημειώνεται ότι το 2013 είχε πραγματοποιήσει απεργία και το προσωπικό του μουσείου του Λούβρου, απελπισμένο από την πανταχού παρουσία των πορτοφολάδων στην αίθουσα υποδοχής.

Πηγή: protothema.gr