Η «Αυγή» «αδειάζει» Ζωή Κωνσταντοπούλου

Gazzetta team
Η «Αυγή» «αδειάζει» Ζωή Κωνσταντοπούλου
Η εφημερίδα επιβεβαιώνει «σύννεφα στις σχέσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου με το Μέγαρο Μαξίμου» και αναφέρεται σε σημεία τριβής που εκδηλώθηκαν στην συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Τρίτης.

Θέση στη σύγκρουση Μεγάρου Μαξίμου και Προέδρου της Βουλής παίρνει η «Αυγή» σφάζοντας με το βαμβάκι την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου για τους χειρισμούς της στο θέμα της ΕΡΤ και των αποθεματικών του κοινοβουλίου.


Το κείμενο της εφημερίδας επικαλείται δημοσιεύματα για να επιβεβαιώσει «σύννεφα στις σχέσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου με το Μέγαρο Μαξίμου και για σημεία τριβής που εκδηλώθηκαν στην συνεδρίαση του προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Τρίτης».

Εκτός αυτού επιβεβαιώνει πλήρως τα ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών που έκαναν λόγο για σύγκρουση της Προέδρου με τον αρμόδιο υπουργό για θέματα ΜΜΕ Νίκο Παππά με αφορμή την έγκριση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πρόεδρος της Βουλής εκτός των άλλων δέχθηκε μομφές για την καθυστέρηση εκ μέρους της του ορισμού ημερομηνίας για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία καλείται να επικυρώσει τον διορισμό του νέου Δ.Σ. της ΕΡΤ» και συνεχίζει «όπως έγινε γνωστό, την Τρίτη 19 Μαΐου, στις 11.30 το βράδυ, το γραφείο του υπουργού Επικρατείας ενημερώθηκε ότι η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με θέμα την διοίκηση της ΕΡΤ έχει οριστεί για την Πέμπτη 21 Μαΐου στις 10.30 το πρωί, την ώρα που ο Νίκος Παππάς θα ταξίδευε συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό στην Ρίγα της Λετονίας. Με δεδομένο ότι ήταν πρακτικώς αδύνατον να παραστεί στην ακρόαση, ο υπουργός Επικρατείας ζήτησε να συγκληθεί η Επιτροπή την Τετάρτη, πριν το ταξίδι για την σύνοδο κορυφής, για να λάβει την απάντηση ότι το πρόγραμμα της Βουλής δεν το επιτρέπει. Αρνητική ήταν η απάντηση της Βουλής στην επανακατάθεση του αιτήματος του υπουργού για συνεδρίαση στις 8.30 το πρωί της Πέμπτης ώστε να προλάβει την πτήση για Ρίγα, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να μετατεθεί τελικά για την ερχόμενη Δευτέρα. Το γεγονός αυτό πυροδότησε σενάρια τριβών της Ζωής Κωνσταντοπούλου με το Μαξίμου που φέρουν την Πρόεδρο της Βουλής να είναι αντίθετη με τις επιλογές των Διονύση Τσακνή και Λάμπη Ταγματάρχη στις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για αντεγκλήσεις μελών του προεδρείου της Κ.Ο. με την Ζωή Κωνσταντοπούλου όσον αφορά την κοινοβουλευτική διαδικασία με την οποία η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή ενδεχόμενη συμφωνία με τους δανειστές αλλά και τη στάση που κράτησε η πρόεδρος της Βουλής σχετικά με τα αποθεματικά του Κοινοβουλίου».

Πηγή: protothema.gr