Έπαιξε και… έχασε: Στη φυλακή οδηγείται τελικά ο αποκαλούμενος «δράκος» του Facebook

Gazzetta team
Έπαιξε και… έχασε: Στη φυλακή οδηγείται τελικά ο αποκαλούμενος «δράκος» του Facebook
Για περίπου μία εβδομάδα τελούσε υπό αστυνομική κράτηση στη βίλα της οικογένειας του στην Εκάλη, μετά την απόφαση που εξέδωσε όμως το δικαστικό συμβούλιο την Πέμπτη, ο 22χρονος που κατηγορείται για υπόθεση πορνογραφίας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ήρε τη διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή υπέρ του πρώτου με βούλευμα έτσι ο αποκαλούμενος από τις αστυνομικές αρχές «δράκος» του Facebook δεν θα βρίσκεται πλέον σε κατ' οίκον περιορισμό στα βόρεια προάστια.

Ο δικαστικός λειτουργός πάντως, είχε την άποψη ότι ο 22χρονος θα πρέπει να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής από την απολογία του κατηγορουμένου σχημάτισε την άποψη ότι ο 22χρονος δεν είχε αντιληφθεί ότι τα θύματά του ήταν ανήλικες.

Σε βάρος του κατηγορούμενου ασκήθηκε ποινική δίωξη για παραβάσεις διατάξεων των άρθρων 348Α Π.Κ. «Πορνογραφία Ανηλίκων», 348Γ Π.Κ. «Πορνογραφικές Αναπαραστάσεις Ανηλίκων», πράξεις τελεσθείσες μέσω διαδικτύου.

Η υπόθεση ήρθε στο φως ύστερα από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία οδήγησε στη σύλληψη πριν δύο εβδομάδες του 22χρονου γόνου εύπορης οικογένειας, η οποία ασχολείται με εμπόριο αθλητικών ειδών.

Σύμφωνα με τις αρχές μέσα από τη σελίδα του στο Facebook δημιουργούσε βίντεο πορνογραφίας με ανήλικες κοπέλες.

Κατά τους αστυνομικούς, πρώτα γίνονταν «φίλος» με τα ανήλικα κορίτσια ηλικίας 13 έως 15 ετών και έπειτα υπέκλεπτε τις φωτογραφίες που εκείνες είχαν ανεβάσει στο προφίλ τους.

Έχοντας σπουδάσει μοντάζ φωτογραφίας και βίντεο χρησιμοποιούσε τις τεχνικές του γνώσεις για να μοντάρει βίντεο παιδικής πορνογραφίας τοποθετώντας τα πρόσωπά τους πάνω σε αυτά πρωταγωνιστριών ταινιών πορνό.

Κατόπιν επικοινωνούσε με τα θύματά του και τα εκβίαζε ότι θα διαρρεύσει τα συγκεκριμένα υλικό στον οικογενειακό και φιλικό τους περίγυρο.

Εμφανίζεται δε να έπειθε τα ανήλικα κορίτσια να προβαίνουν διαδικτυακά, σε ακατονόμαστες πράξεις με ερωτικά παιχνίδια και ο ίδιος κατέγραφε τα πάντα. Όπως προέκυψε για ένα κορίτσι 14 χρόνων, είχε καταγράψει 14 βίντεο, σκηνοθετώντας ερωτική ταινία μιας ώρας.

Πηγή: koolnews.gr