Πειρατικά Windows 10: Υδατογράφημά στην επιφάνεια εργασίας και έλλειψη αναβαθμίσεων

Gazzetta team
Πειρατικά Windows 10: Υδατογράφημά στην επιφάνεια εργασίας και έλλειψη αναβαθμίσεων
Τα Windows χωρίς αμφιβολία έχουν μεγάλο πρόβλημα με την πειρατεία, καθώς εκατομμύρια χρήστες στον κόσμο επιλέγουν να μην πληρώσουν την Microsoft για το λογισμικό τους και απλά χρησιμοποιούν ένα πειρατικό αντίτυπο. Το ίδιο αναμένει η Microsoft να γίνει και με τα Windows 10.

Όταν κυκλοφορήσουν τα Windows 10, η Microsoft αναφέρει ξεκάθαρα ότι τα πειρατικά αντίτυπα θα έχουν ένα υδατογράφημα στο στην επιφάνεια εργασίας, το οποίο θα θυμίζει συνεχώς στον χρήστη ότι το λογισμικό δεν είναι αυθεντικό και ότι διαπράττει πειρατεία.

Όπως διαβάσαμε στο techblog.gr, αυτή η ανακοίνωση έρχεται από τον Τέρι Μίερσον, θέλοντας να ξεκαθαρίσει την προηγούμενη σύγχυση που είχε δημιουργηθεί με προηγούμενες δηλώσεις που αφορούσαν τα πειρατικά αντίτυπα και την δυνατότητα να αναβαθμιστούν σε Windows 10.

Αυτό που εννοούσε είναι ότι η Microsoft θα έκανε τους χρήστες με πειρατικά Windows, να περάσουν από το Windows Store εάν ήθελαν να αναβαθμιστούν υποχρεώνοντάς τους να πληρώσουν.

Επίσης, η Microsoft σκοπεύει να συνεργαστεί στενά με διάφορους συνεργάτες ώστε να προσφέρουν πολύ φτηνές επιλογές για αναβάθμιση στους συγκεκριμένους χρήστες. Παρόλο που η Microsoft δεν έχει ξεκαθαρίσει πως θα δελεάσει τους παράνομους χρήστες να γίνουν νόμιμοι, ίσως η ελκυστική τιμή αναβάθμισης να είναι η στρατηγική της.

Σε περίπτωση που αρνηθούν όποια προσφορά θα πρέπει να συμβιβαστούν με το υδατογράφημα στην επιφάνεια εργασίας και την έλλειψη των updates.

Πηγή: koolnews.gr