Επίθεση Χρυσαυγιτών κατά αλλοδαπού κοντά στις φυλακές Κορυδαλλού (pics)

Gazzetta team
Επίθεση Χρυσαυγιτών κατά αλλοδαπού κοντά στις φυλακές Κορυδαλλού (pics)
Το θύμα έφυγε αιμόφυρτο για να γλυτώσει - Αντιφασιστικές οργανώσεις αλλά και πολίτες του Κορυδαλλού διαδηλώνουν πέριξ των φυλακών.

Το θύμα έφυγε αιμόφυρτο για να γλυτώσει - Αντιφασιστικές οργανώσεις αλλά και πολίτες του Κορυδαλλού διαδηλώνουν πέριξ των φυλακών

Ομάδα Χρυσαυγιτών επιτέθηκε σε αλλοδαπό το πρωί της Πέμπτης, λίγη ώρα πριν την επενάναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, παρά τα πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας που έχει πάρει η αστυνομία.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν τις 9, στην οδό Αμοργού και όπως λένε οι πληροφορίες, το θύμα έφυγε αιμόφυρτο για να γλυτώσει.

Την ίδια ώρα, η αντιρατσιστική οργάνωση ΚΕΕΡΦΑ πραγματοποιεί συγκέντρωση και πορεία προς τις φυλακές Κορυδαλλού, όπως κάνουν και άλλες αντιφασιστικές οργανώσεις.





Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται και από πολίτες και φορείς του Κορυδαλλού, που ζητούν να μην διεξαχθεί η δίκη στις φυλακές, καθώς προκαλείται αναστάτωση στη λειτουργία της πόλης. Παραλληλα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, τα σχολεία και οι υπηρεσίες του δήμου Κορυδαλλού παραμένουν και σήμερα κλειστά.

Η αστυνομία έχει ανακοινώσει πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με επτά διμοιρίες των ΜΑΤ στην περιοχή, ενώ ελικόπτερο πετά συνεχώς, προκειμένου να κρατηθούν οι συγκεντρωμένοι μακριά από το χώρο του δικαστηρίου.











Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται επισήμως να τεθεί το αίτημα για μεταφορά της διαδικασίας σε άλλη αίθουσα. Πρόκειται για θέμα στο οποίο τοποθετήθηκε ήδη κατά την έναρξη της δίκης, στις 20 Απριλίου, η Εισαγγελέας Έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα με την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου.

Για το θέμα της αίθουσας έχουν ζητήσει να κάνουν παρέμβαση στο δικαστήριο οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών της περιοχής, οι οποίοι ήδη τόνισαν στους δικαστές ότι ο χώρος διεξαγωγής της δίκης βρίσκεται ανάμεσα σε σχολεία γεγονός που δυσχεραίνει την διεξαγωγή των εξετάσεων των μαθητών.

Αντίστοιχες παρεμβάσεις έχουν γίνει και από την Ένωση Συντακτών, καθώς οι συνθήκες για τους δημοσιογράφους είναι εξαιρετικά αντίξοες λόγω του χώρου αλλά και λόγω σοβαρών δυσλειτουργιών στις τεχνικές υποδομές για την κάλυψη της διαδικασίας (ίντερνετ, κακή ηχητική κάλυψη).
Πηγή: protothema.gr