Βρετανία: Παραμένουν ισόπαλα τα δυο κόμματα, λίγες ώρες πριν τις εκλογές

Gazzetta team
Βρετανία: Παραμένουν ισόπαλα τα δυο κόμματα, λίγες ώρες πριν τις εκλογές
Δημοσκόπηση της εταιρείας Survation για την εφημερίδα The Daily Mirror κατέδειξε ότι οι Τόρις και οι Εργατικοί συγκεντρώνουν ακριβώς ίδιο ποσοστό, 33%, όπως ακριβώς και η καθημερινή δημοσκόπηση της YouGov.

Μερικές ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία, οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και οι Εργατικοί, η αξιωματική αντιπολίτευση, παραμένουν ισόπαλοι, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη.

Δημοσκόπηση της εταιρείας Survation για την εφημερίδα The Daily Mirror κατέδειξε ότι οι Τόρις και οι Εργατικοί συγκεντρώνουν ακριβώς ίδιο ποσοστό, 33%.

Δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov για την εφημερίδα The Sun είχε σχεδόν ταυτόσημο αποτέλεσμα, με τα δύο κόμματα να συγκεντρώνουν από ένα 34% το καθένα, ποσοστό αμετάβλητο σε σχέση με την Τρίτη.

Τα δύο παραδοσιακά κόμματα εξουσίας της Βρετανίας εμφανίστηκαν να συγκεντρώνουν ίσο, ή σχεδόν ίσο, ποσοστό στις περισσότερες δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν από την αρχή της χρονιάς, χωρίς κανένα από τα δύο να καταφέρνει να πάρει και να συντηρήσει ένα σταθερό προβάδισμα.

Οι δημοσκοπήσεις υπέδειξαν ακόμη ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα της Βρετανίας δεν θα καταφέρει να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία επί των 650 εδρών του κοινοβουλίου.

Πηγή: protothema.gr