Tυπώθηκε περιοδικό με αίμα από φορείς του HIV (pic)

Gazzetta team
Tυπώθηκε περιοδικό με αίμα από φορείς του HIV (pic)
Τα 3000 συλλεκτικά αντίτυπα του πωλούνται on line στην τιμή των 50 πρόκειται να κυκλοφορήσουν ακόμα 15000 αντίτυπα. Ονομάζεται Vangardist, εκδίδεται στην Αυστρία, και η ειδική έκδοση είναι δίγλωσση, στα Γερμανικά και τα Αγγλικά.

Το αφιέρωμα του τεύχους ονομάζεται HIV Heroes και μολονότι το περιοδικό κυκλοφορεί κυρίως ψηφιακά (www.nangardist.com), η συλλεκτική του έντυπη έκδοση κυκλοφορεί με σκληρό εξώφυλλo και τυπώθηκε με μείγμα μελανιού και αίματος από δωρητές οροθετικούς.

«Θέλαμε να κάνουμε μια δήλωση για το στίγμα και τους παράλογους φόβους που συνοδεύουν τον HIV» δήλωσε ο διευθυντής του Τζούλιαν Βίερ. «Kρατώντας αυτό το περιοδικό στα χέρια σου είναι σαν κρατάς κάποιον οροθετικό. Τίποτα δεν μπορεί να σου συμβεί κρατώντας το περιοδικό όπως και τίποτα δεν μπορεί να σου συμβεί αν αγκαλιάσεις έναν οροθετικό».

Mία τολμηρή κίνηση σοκ για πολλούς, και λύτρωση για πολλούς άλλους, πέρα από κούφια λόγια και δράματα. Μία από τις δωρήτριες αίματος, η 45χρονη και μητέρα Βίλτρουτ Στέφανεκ που διαγνώστηκε οροθετική πριν 20 χρόνια, δηλώνει στις σελίδες του περιοδικού: «Θέλω οι άνθρωποι επιτέλους να κατανοήσουν ότι η καθημερινή επαφή με ανθρώπους που έχουν τον ιό, δεν κρύβει απολύτως κανέναν κίνδυνο».

periodiko-500

Πηγή: koolnews.gr