Bloomberg: Η αγωνία για την τύχη της Ελλάδας έριξε μετοχές και τα ομόλογα

Gazzetta team
Bloomberg: Η αγωνία για την τύχη της Ελλάδας έριξε μετοχές και τα ομόλογα
Το πρακτορείο τονίζει «η αισιοδοξία για την επίτευξη μιας ενδιάμεσης συμφωνίας έδωσε τη θέση της στην αγωνία πως η χώρα δεν κινείται αρκετά γρήγορα ώστε να μπορεί να εγγυηθεί ότι η ρευστότητα των τραπεζών».

Η αγωνία για την τύχη της Ελλάδας έριξε τις ελληνικές μετοχές και τα ομόλογα την Τρίτη, σύμφωνα με το Bloomberg το οποίο σε νέο δημοσίευμά του για την χώρα μας, σχολιάζοντας το non paper που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με τις επαφές της κυβέρνησης με τους εταίρους, τονίζει πως η Αθήνα διαμηνύει ότι δεν είναι εφικτός ένας συμβιβασμός και κατηγορεί τους εταίρους της για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων.

Το πρακτορείο υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα προειδοποιεί πως δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί μια συμφωνία μέχρι να καταλήξουν σε ένα κοινό σύνολο αιτημάτων, ενώ παράλληλα παραθέτει δηλώσεις αξιωματούχου της ελληνικής κυβέρνησης σύμφωνα με τον οποίο η Κομισιόν και το ΔΝΤ «αντιμετωπίζουν την χώρα με πολλές "κόκκινες" γραμμές».

Σχολιάζοντας τη στάση της Αθήνας, ενόψει και του νέου κρίσιμου Eurogroup για την χώρα μας, το Bloomberg αναφέρει πως οι ελληνικές μετοχές και τα ελληνικά ομόλογα υποχώρησαν την Τρίτη «καθώς η αισιοδοξία για την επίτευξη μιας ενδιάμεσης συμφωνίας έδωσε τη θέση της στην αγωνία πως η χώρα δεν κινείται αρκετά γρήγορα ώστε να μπορεί να εγγυηθεί ότι η ρευστότητα των τραπεζών θα συνεχιστεί».

Το πρακτορείο παραθέτει στη συνέχεια και τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όσον αφορά στο Eurogroup της 11ης Μαΐου, αφού ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε ότι είναι «επιφυλακτικός» πως θα μπορέσει να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα, αναφέρει πως η Ελλάδα στέλνει «ανάμεικτα μηνύματα» αναφορικά με το πόσα χρήματα διαθέτει ακόμη, σημειώνοντας πως ενώ κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται αισιόδοξα πως θα η χώρα μπορέσει να πληρώσει το ΔΝΤ αυτή την εβδομάδα, ωστόσο, άλλοι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η Αθήνα μπορεί να ξεμείνει από ρευστότητα μέχρι τα τέλη του μήνα.

Πηγή: protothema.gr