«Εθνικός πρωταθλητής» στην αγορά λιανικής και cash & carry ο Σκλαβενίτης: Εξαγόρασε και τον Βερόπουλο

Gazzetta team
«Εθνικός πρωταθλητής» στην αγορά λιανικής και cash & carry ο Σκλαβενίτης: Εξαγόρασε και τον Βερόπουλο
Στην υπογραφή συμφωνίας με τον όμιλο Βερόπουλο για την απόκτηση των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα προχώρησε ο όμιλος Σκλαβενίτη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόκτηση αυτή θα υλοποιηθεί, μετά την ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού του ομίλου Βερόπουλου και το διαχωρισμό των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, προσπάθεια η οποία ήδη έχει ξεκινήσει εντατικά και η οποία επιδιώκει, με τη βοήθεια του ομίλου Σκλαβενίτη, την ορθολογική αναδιάρθρωση των οικονομικών στοιχείων της επιχείρησης Βερόπουλου στην Ελλάδα.

Εκτιμάται ότι η ολοκλήρωση της υπογραφείσης συμφωνίας και η πλήρωση των σχετικών προϋποθέσεων θα καταστεί δυνατή εντός του έτους. Μετά την παραπάνω συμφωνία των δύο εταιρειών, δημιουργείται ένας μεγάλος ελληνικός όμιλος στην αγορά λιανικής και cash & carry που θα λειτουργεί συνολικά 342 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Η συμφωνία αυτή εμπίπτει στις διατάξεις περί εγκρίσεώς της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, εντός δε των επομένων ημερών θα υποβληθεί η σχετικώς προβλεπόμενη γνωστοποίηση.

Η συμφωνία είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών και των πιστωτριών τραπεζών, διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2014. Μετά και από την εξαγορά, δημιουργείται ένας νέος «εθνικός πρωταθλητής» που θα συγκεντρώνει τζίρο κοντά στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ, αλλάζοντας ριζικά τον χάρτη στον κλάδο και προκαλώντας αναταράξεις ειδικά στην περιφέρεια, όπου η Βερόπουλος έχει έντονη παρουσία σε αντίθεση με τη Σκλαβενίτης.

Πηγή: koolnews.gr