Ο Βενιζέλος μίλησε για τις... 50 αποχρώσεις του γκρι

Gazzetta team
Ο Βενιζέλος μίλησε για τις... 50 αποχρώσεις του γκρι
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Βενιζέλος είπε, μεταξύ άλλων, για την κυβέρνηση ότι «υποδύεται ότι διαπραγματεύεται», καθώς και ότι «διαπραγματεύεται εσωτερικά με την κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

«Η χώρα πρέπει να αποφύγει ιστορικές βλάβες», προσέθεσε και κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει πού πάμε.

Μάλιστα, σε κάποια αποστροφή του λόγου του και θέλοντας να δείξει ότι η κυβέρνηση έχει πολλές και διαφορετικές διαπραγματευτικές γραμμές, έκανε και μια αναφορά στο περίφημο βιβλίο, που έγινε μάλιστα και ταινία, «50 αποχρώσεις του γκρι».

«Θέλετε να σας θυμίσω πόσες αποχρώσεις του γκρι έχει η κυβέρνησή σας γύρω από το θέμα της διαπραγμάτευσης όλο αυτό το διάστημα;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «50 αποχρώσεις του γκρι μπορώ να μετρήσω».

Ο κ. Βενιζέλος για μια ακόμη φορά κάλεσε την κυβέρνηση να προσχωρήσει στην πολιτική τους, λέγοντας ότι δυο τινά υπάρχουν: είτε να ζητήσει η κυβέρνηση συγγνώμη από τον λαό, είτε να καταστραφεί η χώρα. «Το θέμα δεν είναι να δικαιωθούμε εμείς, αλλά να μην καταστραφεί η χώρα», προσέθεσε.

Αναφερόμενος, τέλος, στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η κυβέρνηση με το να λέει ότι δεν είναι βιώσιμο ουσιαστικά κάνει τρία πράγματα:

α. Απαγορεύει στο ΔΝΤ να καταβάλει τις δόσεις στη χώρα.

β. Μπλοκάρει την ΕΚΤ από το να συνεχίσει τη χρηματοδότηση των τραπεζών.

γ. Μας απομακρύνει από την έξοδο στις αγορές.

Πηγή: iefimerida.gr