Θαύμα στο Νεπάλ: Βρήκαν ζωντανό 101 ετών κάτω από τα συντρίμμια

Gazzetta team
Θαύμα στο Νεπάλ: Βρήκαν ζωντανό 101 ετών κάτω από τα συντρίμμια
Το Σάββατο, η κυβέρνηση του Νεπάλ αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι πλέον δεν υπάρχουν άλλες ελπίδες για εντοπισμό ζωντανών στα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος.

Κι όμως, η ζωή τους διαψεύδει ευχάριστα. Σωστικά συνεργεία εντόπισαν ζωντανό έναν άνδρα 101 ετών, που είχε θαφτεί σε κτίριο που κατέρρευσε έπειτα από το φονικό σεισμό. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο υπέργηρος εντοπίστηκε οχτώ ημέρες μετά από την δόνηση των 7,8 Ρίχτερ που προκάλεσε το θάνατο πολλών χιλιάδων ανθρώπων.

Ένας άνδρας 101 ετών ανασύρθηκε χθες Σάββατο ζωντανός από τα ερείπια του σπιτιού του στο Νεπάλ, μία εβδομάδα μετά τον σεισμό που έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε πάνω από 7.000 ανθρώπους, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο Φούντσου Ταμάνγκ φέρει μόνο ελαφρά τραύματα και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια του σπιτιού τους, αν και δεν είναι ακριβής ο χρόνος της διάσωσης.

Αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι η αστυνομία σε συνεργασία με τον στρατό ανέσυραν ζωντανούς τρεις ανθρώπους από τα συντρίμμια του σπιτιού τους στην περιοχή Σιντουπαλτσόκ, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Κατμαντού, η οποία είναι μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο.

Ο απολογισμός των νεκρών έχει φθάσει τους 7.056 κι αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά καθώς ένα ολόκληρο χωριό καταπλακώθηκε από την χιονοστιβάδα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Πηγή: iefimerida.gr