Ξυδάκης: Υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να μεριμνήσει για θέματα πολιτισμού

Gazzetta team
Ξυδάκης: Υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να μεριμνήσει για θέματα πολιτισμού
Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να μεριμνήσει για θέματα πολιτισμού, να ενισχύσει τα έργα και να βοηθήσει τις τοπικές κοινωνίες να στηρίξουν τα μνημεία τους και τους πυλώνες πολιτισμού που διαθέτουν.

Αυτό επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης «Flying over the Αbyss» (Η Υπέρβαση της 'Άβυσσος), που πραγματοποίησε στο Ρέθυμνο, στην τοποθεσία Φορτέτζα και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.

Πρόκειται για μία έκθεση συνεργασίας του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, όπου παρουσιάζονται καταξιωμένοι σύγχρονοι καλλιτέχνες «πλαισιωμένοι» από το μεγάλο πολιτιστικό κεφάλαιο της Κρήτης, το στοχαστή Νίκο Καζαντζάκη.

Το έργο του, Ασκητική, μέσω της έκθεσης αναπτύσσει έναν «διάλογο» με δημιουργίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών της σύγχρονης τέχνης με στόχο να βοηθηθεί η σύγχρονη τέχνη να έρθει πιο κοντά στο σύγχρονο πολίτη σε όλη την Ελλάδα. Και τούτο διότι όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια της έκθεσης Ελίνα Κουντουρή, η συγκεκριμένη έκθεση θα ταξιδέψει και στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παρουσιαστεί στο χώρο του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης καθώς και σε οθωμανικά μνημεία της πόλης.

Πηγή: protothema.gr