Άνοιξε η γη στο Νεπάλ από τον σεισμό-μαμούθ των 7.9 Ρίχτερ (pics)

Gazzetta team
Άνοιξε η γη στο Νεπάλ από τον σεισμό-μαμούθ των 7.9 Ρίχτερ (pics)
Κατέρρευσαν κτήρια και άνοιξαν οι δρόμοι στο Κατμαντού - Δύο, μέχρι στιγμής, οι νεκροί: Ένα 15χρονο κορίτσι και ένα παιδί που καταπλακώθηκε από άγαλμα - Η δόνηση ήταν τόσο ισχυρή ώστε έγινε αισθητή ακόμα και στην Ινδία

Δύο νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση των 7,9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε το Νεπάλ το Σάββατο.

Ένα κορίτσι 15 ετών έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από τοίχο που κατέρρευσε και ένα παιδί αγνώστου ηλικίας σκοτώθηκε όταν επάνω του έπεσε ένα άγαλμα.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, δεκάδες είναι τα κτήρια που έχουν καταρρεύσει ενώ σε αρκετά σημεία έχουν ανοίξει οι δρόμοι.



Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς υπάρχουν αρκετοί εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.

Η αρχική εκτίμηση για το μέγεθος του σεισμού με επίκεντρο 80 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Ποκάρα ήταν 7,5 Ρίχτερ αλλά το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο προχώρησε σε αναθεώρηση προς τα επάνω. Περιπου 35 λεπτά μετά την αρχική δόνηση οι σεισμογράφοι κατέγραψαν άλλη μια ισχυρή δόνηση μεγέθους 6,6 Ρίχτερ



Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται μαρτυρίες κατοίκων, η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι το Νέο Δελχί και άλλες πόλεις της βόρειας Ινδίας.

Χάρτης με το επίκεντρο του σεισμού














Πηγή protothema.gr