Η γυναίκα που αξίζει 70 εκατομμύρια δολάρια (pics)

Gazzetta team
Η γυναίκα που αξίζει 70 εκατομμύρια δολάρια (pics)
Ποια είναι η πανίσχυρη κυρία που άφησε τη Wall Street για τη Google...

Η μία και μοναδική πανίσχυρη γυναίκα της Wall Street που συμβούλεψε τον Ομπάμα και έβγαλε την Αμερική από την κρίση αλλάζει «στρατόπεδο» και σηκώνει την μπάνκα στον αέρα.

Η Ρουθ Πόρατ η μοναδική γυναίκα στη θέση της απόλυτης κορυφής στη Wall Street παράτησε τη Morgan Stanley και πήρε 70 εκατ. δολάρια για να πάρει το δρόμο της Σίλικον Βάλεϊ στην αγκαλιά της Google.

Εγκαταλείπει τον επί 28 χρόνια εργοδότη της, τη Morgan Stanley, για να αναλάβει τα καθήκοντα της οικονομικής διευθύντριας στην Google.

Οι δύο πλευρές εμφανίζονται ιδιαίτερα ενθουσιασμένες για τη συνεργασία. «Είμαστε εξαιρετικά τυχεροί να έχουμε αυτό το δημιουργικό, έμπειρο και λειτουργικό άτομο μαζί μας» σημείωσε μεταξύ άλλων στην επίσημη ανακοίνωση της Google ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας Λάρι Πέιτζ.



Η ηλικίας 57 ετών μάνατζερ διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό, και θα δει τον τραπεζικό λογαριασμό της να αυξάνεται κατά 5 εκατ. δολάρια μόλις υπογραφεί το νέο συμβόλαιό της, ενώ έχει ακόμη λαμβάνειν μετοχές της Google αξίας 25 εκατ. δολαρίων και 40 εκατ. δολάρια σε δικαιώματα μετοχών.

Αυτά βέβαια δεν έχουν καμία σχέση με τον μισθό της κάθε χρόνο, που θα ανέρχεται σε 650.000 δολάρια.

Η πρώην διευθύνουσα οικονομική σύμβουλος της Morgan Stanley, πηγαίνει στη Google για να αναλάβει την οικονομική διεύθυνση του ομίλου. Η Πόρατ η οποία έχει ανακηρυχθεί «η πιο ισχυρή γυναίκα της Wall Street». Κατάφερε να επιβιώσει σε έναν χώρο που οι άνδρες κάνουν κουμάντο και έχουν τον πρώτο λόγο και να φτάσει στην κορυφή...

Ο δρόμος μέχρι τις συμβουλές στον Ομπάμα

Την καριέρα της την ξεκίνησε στη Morgan Stanley το 1987 και μέχρι τον Ιανουάριο του 2010 που ανέλαβε τα ηνία της οικονομικής διεύθυνσης, είχε περάσει από διάφορες θέσεις.

Από τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου, συμμετείχε ενεργά σε μερικές από τις μεγαλύτερες αρχικές δημόσιες προσφορές εταιρειών -όπως η Amazon και η eBay-, ενώ διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης συμβουλεύοντας το αμερικανικό τμήμα της Fannie Mae & Freddie Mac και τη New York Federal Reserve Bank για την AIG.



Μάλιστα, το 2013 παραλίγο να εγκαταλείψει τη Morgan Stanley για να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά η ίδια προτίμησε να αποσύρει το όνομά της με τους New York Times να γράφουν τότε πως αυτό εν μέρει συνέβη επειδή δεν ήθελε να έρθει αντιμέτωπη με ερωτήσεις για τα οικονομικά της. Μάλιστα τότε υπήρχε εξαιρετικά αρνητικό κλίμα για τους τραπεζίτες της Wall Street.

Το 2008 ήταν αρχηγός της ομάδας της Morgan Stanley η οποία συμβούλευε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που προέκυψε από την κατάρρευση της ασφαλιστικής AIG και για τη διάσωση των παρόχων ενυπόθηκων δανείων Fannie Mae και Freddie Mac.

Η ανύπαρκτη προσωπική ζωή και η δουλειά από το μαιευτήριο

Η Πόρατ είναι σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών αλλά είναι εμφανές ότι δεν έχει ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής. Όλα δείχνουν ότι είναι εργασιομανής. Σε πρόσφατη συνέντευξή της δήλωσε μάλιστα ότι μια τέτοια ισορροπία είναι επιβλαβής για κάθε άνθρωπο και τον οδηγεί αναπόφευκτα στην αποτυχία...



Μάλιστα ο πρόεδρος της Black Stone με τον οποίο συνεργάστηκε για τη δημόσια εγγραφή της εταιρείας, δήλωσε στους NYT ότι ποτέ δε σε κάνει να νιώθεις ότι τη διακόπτεις από την προσωπική της ζωή... «Δεν ξέρω καν αν έχει προσωπική ζωή».

Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν σε δημοσιογραφικά γραφεία της Αμερικής η Πόρατ δεν σταμάτησε να δουλεύει ακόμα και την ώρα που έμεινε στην αίθουσα τοκετού για να γεννήσει. Μιλούσε στο τηλέφωνο ασταμάτητα με τη Morgan Stanley.



Χαρακτηριστικό είναι και το περιστατικό με το λουμπάγκο την ώρα της σύσκεψης με πελάτες. Όχι μόνο δεν διέκοψε, αλλά ξάπλωσε πάνω στο τραπέζι συσκέψεων και συνέχισε την παρουσίαση...

Πηγή: newsbeast.gr