Oμπάμα: «Ήρθε ο Βαρουφάκης και μας έφερε λεφτά» (pics)

Gazzetta team
Oμπάμα: «Ήρθε ο Βαρουφάκης και μας έφερε λεφτά» (pics)
Σε γέλια ξέσπασαν οι 250 παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση του Λευκού Οίκου για τον εορτασμό της Εθνικη Ανεξαρτησίας της Ελλάδας, όταν ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη με ένα αστείο που θα μπορούσες να το πεις και αιχμηρό.

Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαμογελώντας είπε πως αναμεσά τους βρίσκεται και ο Γιάνης Βαρουφάκης (έδωσε μια μικρή μάχη για να πει στο σωστά το όνομα) που «μας έφερε λεφτά». Ολη τη σκηνή και άλλες λεπτομέρειες μετέφερε ο Γιάννης Χορόζογλου του G-S Travel που μίλησε το πρωί στον Σωτήρη Ξενάκη και τον Βασίλη Αδαμόπουλο στο Vima Fm.

Oλοι γέλασαν και βεβαίως και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να μιλήσει για 12 λεπτά με τον Αμερικανό πρόεδρο μέσα στην κατάμεστη αίθουσα και με όλους να προσπαθούν να κρυφακούσουν. Σύμφωνα με τον κύριο Χορόζογλου, ο Μπαράκ Ομπάμα άρχισε όπως πάντα να χαιρετάει από αριστερά και έφτασε και στον Γιάνη Βαρουφάκη.

(φωτογραφία του Τaso Pandelis απότο GreekReporter)

Εθιμοτυπικά οι συζητήσεις αυτές του προέδρου με τους προσκεκλημένους του διαρκούν περίπου πέντε λεπτά. Για τον Γιάνη Βαρουφάκη έκανε μια εξαίρεση και του αφιέρωσε 12 λεπτά προκαλώντας μικρό εκνευρισμό στο πρωτόκολλο του Λευκού Οίκου. Ο πρόεδρος έκανε πολλές ερωτήσεις όμως η συζήτηση δεν προχώρησε σε κάποια άλλη μορφή επίσημης επικοινωνίας.

Πηγή: iefimerida.gr