Νεκρός με αιμορραγικό τραύμα στον ορθό ο κοκαϊνομανής κληρονόμος της δυναστείας Getty (vid)

Gazzetta team
Νεκρός με αιμορραγικό τραύμα στον ορθό ο κοκαϊνομανής κληρονόμος της δυναστείας Getty (vid)
Ο 'Αντριου Γκετί, εγγονός του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή του ομίλου Getty Oil, Ζαν Πολ Γκετί, βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Τρίτης στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες και έπειτα από τηλεφώνημα μιας γυναίκας στην αστυνομία, πιθανότατα της πρώην φίλης του θύματος

Σύμφωνα με τους τραυματιοφορείς που έφθασαν στο σημείο για να παραλάβουν το θύμα, ο Γκετί βρέθηκε αναίσθητος και γυμνός από τη μέση και κάτω, ενώ είχε αιμορραγία από μια «τραυματική βλάβη στην περιοχή του ορθού». Επίσης, ο ιατροδικαστής τους Λος Άντζελες, ανακοίνωσε ότι ο 47χρονος « δεν αισθανόταν καλά για μήνες και είχε ραντεβού με γιατρό για την επόμενη μέρα». Ωστόσο, το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας φαίνεται να αποκλείεται.

Σύμφωνα με το TMZ.com, ο Γκετί βρέθηκε στο μπάνιο του σπιτιού του στο Χόλιγουντ Χιλς κάτω από ύποπτες συνθήκες και ότι μια πρώην φίλη του κρατείται ως πιθανή μάρτυρας ή ύποπτη. Η εφημερίδα Los Angeles Times γράφει ότι ο 47χρονος κληρονόμος είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της πρώην φίλης του δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, το ζευγάρι είχε απασχολήσει συχνά την αστυνομία, καθώς είχε δεχθεί τουλάχιστον 30 τηλεφωνήματα τους τελευταίους μήνες, κυρίως για καβγάδες μεταξύ τους ενώ είχαν «φτιαχτεί». Μάλιστα, σε μία από αυτές τις κλήσεις, η πρώην φίλη του θύματος έσπαγε πράγματα στο σπίτι και επιτέθηκε σε αστυνομικό που πήγε να της κάνει σύσταση.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί στο σπίτι του θύματος και διεξάγει έρευνα ενώ στο σπίτι βρήκε και κατέσχεσε αρκετά συνταγογραφούμενα χάπια. Η πρώην φίλη του συνελήφθη και ανακρίνεται.

Ο Αντριου Γκετί, κληρονόμος του βιομήχανου Ζαν Πολ Γκετί, ήταν ένας από τους πλουσιότερους Αμερικανούς. Ο παππούς του Αντριου, ο Ζαν Πολ Γκετί, συγχώνευσε αρκετές μικρότερες πετρελαϊκές εταιρίες στη Getty Oil τη δεκαετία του 1960. Κάποια εποχή ο αμερικανός βιομήχανος ήταν ένας από τους πλουσιότερους πολίτες στις ΗΠΑ. Ηταν επίσης δεινός συλλέκτης έργων τέχνης ο οποίος και ίδρυσε το ταμείο που χρηματοδοτεί το Μουσείο J. Paul Getty και αρκετά ακόμη ιδρύματα.

Την είδηση του θανάτου του 47χρονου Αντριου Γκετί επιβεβαίωσαν οι γονείς του, Αν και Γκόρντον. Σε ανακοίνωσή της, οικογένεια ζητεί σεβασμό της ιδιωτικής ζωής σε «αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή» και αναφέρει ότι περισσότερα στοιχεία θα ανακοινωθούν αργότερα.