Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group

Gazzetta team
Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την ημερομηνία διεξαγωγής του Eurogroup αφήνουν πηγές από την ΕΕ και το υπουργείο Οικονομικών, την ώρα που, σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Brussels Group.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, τα μέλη της ελληνικής αποστολής που συμμετέχουν στο Brussels Group επιστρέφουν σήμερα στην Αθήνα. Ωστόσο, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει εκ νέου σύγκληση στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.

Tην ίδια ώρα, κυβερνητικές και κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι ίσως αύριο Τετάρτη συγκληθεί το Euro Working Group, χωρίς, ωστόσο, επί του παρόντος να επιβεβαιώνεται η πραγματοποίηση, επίσης αύριο Τετάρτη, του Eurogroup, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Euro Working Group.

Σακελλαρίδης: Περνάμε στο δεύτερο στάδιο της διαπραγμάτευσης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανέφερε πως ολοκληρώθηκε η 1η φάση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και η σκυτάλη των συζητήσεων περνάει στην Αθήνα και τα τεχνικά κλιμάκια για ανταλλαγή στοιχείων.

Τόνισε μάλιστα πως οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα, έγιναν πολλά βήματα και από τις δύο πλευρές και διαπιστώνεται θετική πρόοδος. Ο κ.Σακελλαρίδης πρόσθεσε πως με τα έως τώρα δεδομένα Euro Working Group θα γίνει αύριο Τετάρτη.


Πηγή: iefimerida.gr