Ξεκίνησε η 6η ευρωπαϊκή έρευνα για τις συνθήκες εργασίας

Gazzetta team
Ξεκίνησε η 6η ευρωπαϊκή έρευνα για τις συνθήκες εργασίας
Το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας (Eurofound) ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου την 6η Ευρωπαϊκή Έρευνα για τις Συνθήκες Εργασίας (6ΕΕΣΕ).


Η συγκεκριμένη κρίσιμη και επίκαιρη μελέτη πεδίου θα βασίζεται σε συνεντεύξεις με περισσότερους από 43.000 εργαζόμενους και θα αποτυπώσει την τρέχουσα κατάσταση των συνθηκών εργασίας στην Ευρώπη, επισημαίνοντας παράλληλα την ποιότητα της εργασίας και της απασχόλησης καθώς και τις μεταβαλλόμενες τάσεις. Τα πρώτα ευρήματα της έρευνας αναμένεται να παρουσιαστούν στο τέλος του 2015.

Μέχρι σήμερα, το Eurofound έχει διεξάγει πέντε Ευρωπαϊκές Έρευνες για τις Συνθήκες Εργασίας - το 1991, το 1995, το 2005 και το 2010. Αυτό το έκτο κύμα της έρευνας θα αξιοποιήσει τα διδάγματα των προηγούμενων πέντε μετρήσεων και θα παράσχει μια πλούσια απεικόνιση των τάσεων στο εργασιακό περιβάλλον τα τελευταία 25 χρόνια. Άλλωστε, όλες οι ΕΕΣΕ που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα παρέχουν πολύτιμη συγκρίσιμη πληροφόρηση για τις συνθήκες εργασίας, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων, όπως η διάρκεια και η οργάνωση της εργασίας, η υγεία και η ασφάλεια στην εργασία, η ισορροπία εργασιακού και προσωπικού βίου καθώς και η συνολική ικανοποίηση από τις συνθήκες εργασίας.

Το Eurofound σε συνεργασία με τον οργανισμό έρευνας Ipsos από τον περασμένο Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο θα πάρει συνεντεύξεις από χιλιάδες εργαζόμενους σε 35 ευρωπαϊκές χώρες. Οι συνεντεύξεις θα διεξαχθούν πρόσωπο - με - πρόσωπο στην οικία των ατόμων ενώ διευκρινίζεται ότι οι πληροφορίες που θα συλλεχθούν θα αντιμετωπιστούν με αυστηρότατη εμπιστευτικότητα, εξασφαλίζοντας την ανωνυμία των ερωτώμενων. Μάλιστα, σε κάθε χώρα η έρευνα στοχεύει ένα τυχαίο δείγμα εργαζομένων, το οποίο κυμαίνεται από 1.000 έως 3.300. Στη χώρα μας, η έρευνα πεδίου θα διεξαχθεί από την Ipsos Opinion Greece, μέλος του διεθνούς δικτύου Ipsos.

Πηγή: tanea.gr