Aριστερή Πλατφόρμα: Να ακολουθήσουμε το δύσβατο μονοπάτι της ελπιδοφόρας διεξόδου

Gazzetta team
Aριστερή Πλατφόρμα: Να ακολουθήσουμε το δύσβατο μονοπάτι της ελπιδοφόρας διεξόδου
«Εκβιάζουν τη χώρα οι ‘θεσμοί’ με ‘πρώτο βιολί’ την ΕΚΤ»

Μήνυμα για ρήξη με τους δανειστές, απέστειλε στον Αλέξη Τσίπρα η Αριστερή Πλατφόρμα δια του portal της iskra.gr λίγες μόνο ώρες πριν την διεξαγωγή έκτακτης συζήτησης στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Η συνιστώσα αξιώνει «ελπιδοφόρα διέξοδο» από τη «νεοαποικιακή κηδεμονία», και όχι συμβιβασμό με τους πιστωτές.

Κάνοντας λόγο για ασφυκτικές πιέσεις, εκβιασμούς και «νεοαποικιακή αντίληψη» από τους «θεσμούς» (είναι ενδεικτικό ότι ο αρθρογράφος χρησιμοποιεί εισαγωγικά στη λέξη θεσμοί που προτιμά να χρησιμοποιεί η κυβέρνηση) και για εκβιασμούς με «πρώτο βιολί» την ΕΚΤ, στο βασικό άρθρο του iskra.gr τονίζεται ότι «αυτήν την ώρα η ελληνική κυβέρνηση καλείται να μην υποκύψει στους εκβιασμούς, οφείλει να τιμήσει τη λαϊκή εντολή και να οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα προοδευτική πορεία, χωρίς τα μνημόνια της υποτέλειας».

«Η ελληνική κυβέρνηση να μην κάνει σπιθαμή πίσω από το ριζοσπαστικό της πρόγραμμα και να οδηγήσει το καράβι της χώρας στο δρόμο της ελπίδας, ακολουθώντας μια νέα ρότα» αναφέρεται στο άρθρο του iskra.gr.

«Να ακολουθήσει, δηλαδή, το εναλλακτικό μονοπάτι εκείνο που μπορεί να φαντάζει δύσβατο αλλά είναι το μόνο που προσφέρει την προοπτική μιας ρεαλιστικής και ελπιδοφόρας διεξόδου, χωρίς τα δεσμά της «νεοαποικιακής» κηδεμονίας» προσθέτει ο αρθρογράφος.

Πηγή: skai.gr