Φωτιά σε βενζίνη και πετρέλαιο – Νέες αυξήσεις στο φόρο

Gazzetta team
Φωτιά σε βενζίνη και πετρέλαιο – Νέες αυξήσεις στο φόρο
Ήδη η Ελλάδα της κρίσης έρχεται τέταρτη στη φορολόγηση της βενζίνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ οι πληροφορίες θέλουν το υπουργείο Οικονομικών να ετοιμάζεται για νέα αύξηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος πριν μια εβδομάδα στην 95αρα αμόλυβδη βενζίνη οι φόροι έφταναν το 63,8%!

Για τον καταναλωτή που μόλις άρχισε να παίρνει μια κάποια ανάσα καθώς έπεσε δραματικά η τιμή του πετρελαίου αυτό θα είναι το τελειωτικό χτύπημα καθώς η πτώση του ευρώ έστειλε ξανά την αμόλυβδη κοντά στο 1,50 ενώ μια νέα αύξηση στον φόρο θα επιβαρύνει την τσέπη όλων ακόμη περισσότερο.

“Είναι να απορεί κανείς πως, ενώ η κυβέρνηση τόνιζε συνεχώς ότι θα μειώσει τους υπέρογκους φόρους των καυσίμων, τώρα στο υπουργείο Οικονομικών απεργάζονται σχέδια νέας αύξησης της φορολογίας, τη στιγμή που η οικονομική κρίση οξύνεται και είναι βέβαιο ότι θα έχουμε όπως και τις προηγούμενες φορές μεγάλη πτώση της κατανάλωσης” αναφέρει η ΟΒΕ που υποστηρίζει ακόμη ότι μια αύξηση του φόρου στα καύσιμα, θα πλήξει τόσο τους ιδιώτες καταναλωτές όσο και τις επιχειρήσεις και θα επιφέρει αύξηση τιμών σε πολλά προϊόντα.

Πηγή: newsit.gr