Ο Τσίπρας ενημερώνει κόμμα και κυβέρνηση για τη λίστα

Gazzetta team
Ο Τσίπρας ενημερώνει κόμμα και κυβέρνηση για τη λίστα
Οξυγόνο επειγόντως αναζητεί το Μέγαρο Μαξίμου καθώς ο χρόνος τελειώνει μαζί με τα χρήματα και ο πρωθυπουργός έρχεται αντιμέτωπος με δύο προκλήσεις.

Αφενός να πείσει τους εταίρους για την αξιοπιστία των μέτρων - ώστε να φτάσει σε έναν «έντιμο συμβιβασμό»- αφετέρου, να παραμένει πιστός στις προεκλογικές του δεσμεύσεις που αποτελούν και σημείο αιχμής για τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Με φόντο δε και τις πιέσεις των... θεσμών, οι οποίες είναι αφόρητες και ενώ το Brussels Group συνεχίζει και σήμερα την «ακτινογραφία» της λίστας που έστειλε η κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά μπαράζ συνεδριάσεων, προκειμένου άπαντες σε κυβέρνηση και κόμμα να αποκτήσουν εικόνα για τις μεταρρυθμίσεις.

Το πρώτο ραντεβού έχει κλειστεί για τις 3.30 το μεσημέρι. Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, αναμένεται να συνεδριάσει στην Κουμουνδούρου η Πολιτική Γραμματεία για μια εφ´όλης της ύλης συζήτηση.

Τα αιτήματα για έγκαιρη ενημέρωση άλλωστε επί των διαπραγματεύσεων από τις προηγούμενες κιόλας ημέρες υπήρξαν πολλά, ενώ υπάρχουν στελέχη του κομματικού μηχανισμού που ρίχνουν ήδη προειδοποιητικές βολές, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να στηρίξουν καμία συμφωνία που θα ταυτίζει ιστορικά τον ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Συνεδριάζει και το κυβερνητικό συμβούλιο

Μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, τη σκυτάλη παίρνουν οι υπουργοί. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει συγκαλέσει κυβερνητικό συμβούλιο στις 7 το απόγευμα.

Εκεί, αναμένεται να συζητήσουν για την έως τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων, και βέβαια στο τραπέζι θα τεθεί και το έργο των υπουργών, δεδομένου ότι το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση έχει διακηρυγμένο στόχο να φέρει προς ψήφιση τουλάχιστον έξι νομοσχέδια.



Πηγή: iefimerida.gr