Πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% και ρυθμό ανάπτυξης 1,4% προβλέπουν οι προτάσεις της κυβέρνησης

Gazzetta team
Πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% και ρυθμό ανάπτυξης 1,4% προβλέπουν οι προτάσεις της κυβέρνησης
Αύριο ξεκινά τις εργασίες του το Brusells Group.

Αύριο ξεκινά τις εργασίες του, στις Βρυξέλλες, το Brussels Group, κατά την συνεδρίαση του οποίου θα γίνει συζήτηση πάνω στη λίστα μεταρρυθμίσεων που θα καταθέσει η ελληνική Κυβέρνηση και οι οποίες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, προβλέπουν πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% και ρυθμό ανάπτυξης 1,4%.

Οι δράσεις που προτείνονται μέσω της λίστας μεταρρυθμίσεων προβλέπουν για το 2015 έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ. Έσοδα που δεν προέρχονται σε καμιά περίπτωση από περικοπή μισθών, συντάξεων ή εφάπαξ, διαβεβαιώνουν οι ίδιες πηγές. Σύμφωνα με την κυβέρνηση:

1. Η λίστα δεν περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις/δράσεις θα επιτρέψουν την επανεκκίνηση της οικονομίας. Το πρόγραμμα είναι επεξεργασμένο και κοστολογημένο, προβλέποντας για το 2015 πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, ενώ θα επιτρέψει θετικό ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος εκτιμάται ότι θα φτάσει το 1,4%.

2. Οι μεταρρυθμίσεις/δράσεις για πρώτη φορά δεν θα οδηγήσουν στα ταμεία τους "συνήθεις υπόπτους", αλλά θα πληρώσουν επιτέλους οι έχοντες και κατέχοντες.

Πηγή: newsbeast.gr