Δραματικά τα τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης

Gazzetta team
Δραματικά τα τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης
Την ώρα που οι αποκαλύψεις για τα αίτια της τραγωδίας στις Αλπεις προκαλούν σοκ, έρχονται στο φως νέες πληροφορίες για τα τελευταία, δραματικά λεπτά της πτήσης.

Οπως είναι γνωστό, ο νεαρός πιλότος, συγκυβερνήτης στη μοιραία πτήση της Germanwings, κλείδωσε έξω από το πιλοτήριο τον κυβερνήτη του αεροσκάφους όταν ο τελευταίος βγήκε για λίγο προκειμένου να πάει στην τουαλέτα.

Επιστρέφοντας, όπως προκύπτει από τα όσα έχουν καταγραφεί στο μαύρο κουτί, βρήκε την πόρτα του πιλοτηρίου κλειστή, προσπάθησε να μπει πατώντας τον κωδικό του και αφού ο 28χρονος συγκυβερνήτης την μπλόκαρε εντελώς και ο πιλότος άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι έχει κλειδωθεί έξω από το πιλοτήριο, άρχισε τις φωνές και ακολούθως να χτυπά την πόρτα για να τη σπάσει.

Μάλιστα, όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική Βild, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, Patrick Sondenheimer, στην προσπάθειά του να σπάσει την πόρτα χρησιμοποίησε και ένα τσεκούρι.

Εκπρόσωπος της Germanwings επιβεβαίωσε ότι μέσα στο αεροσκάφος βρισκόταν ένα τσεκούρι. «Ενα τέτοιο εργαλείο είναι μέρος του εξοπλισμού ασφαλείας του Α320», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της εταιρείας.


Πηγή: iefimerida.gr