Στο νοσοκομείο τα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» που κάνουν απεργία πείνας

Gazzetta team
Στο νοσοκομείο τα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» που κάνουν απεργία πείνας
Σε διάφορα νοσοκομεία της Αττικής μεταφέρθηκαν σήμερα, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, εννέα από τα έγκλειστα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωση πραγματοποιούν απεργία πείνας μέχρι θανάτου ζητώντας την απελευθέρωση της μητέρας των αδερφών Τσάκαλου και της συμβίας τους ενός από τα αδέρφια, τα οποία φέρονται, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, ως τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης.

Συγκεκριμένα μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο, το Σωτηρία, το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και το Γενικό Κρατικό Αθηνών οι: Ολγα Οικονομίδου, ο Χρήστος Τσάκαλος, ο Γεράσιμος Τσάκαλος, ο Φοίβος Χαρίσης, ο Χάρης Χατζημιχελάκης, ο Θεόφιλος Μαυρόπουλος, ο Δαμιανός Μπολάνο, ο Γιώργος Πολυδώρου και ο Παναγιώτης Αργυρού.

Ο Χάρης Χατζημιχελάκης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς, οι Γεράσιμος Τσάκαλος και Γιώργος Πολύδωρος στο Τζάνειο και η Όλγα Οικονομίδου στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Οι απεργοί διανύουν σήμερα την 26 ημέρα αποχής και έχουν απολέσει το 16% του αρχικού βάρους τους, κάτι που συνιστά άμεση κίνδυνο ζωής, ενώ οι όποιες αντιδράσεις τους αποτελούν απόρροια των οργανικών αποθεμάτων.

Σε δηλώσεις του ο γνωστός ποινικολόγος Φραγκίσκος Ραγκούσης τονίζει ότι η κατάσταση τους αρχίζει να γίνεται μη ανατάξιμη και δηλώνει με απόγνωση ότι αισθάνεται ανήμπορος να υπερασπιστεί το δικαίωμα στον άνθρωπο και στην ζωή.

Πηγή: iefimerida.gr